Petre Apostol

La începutul săptămânii, pe Stadionul „Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti s-a desfăşurat finala Campionatului Naţional de copii. Şi de această dată au fost prezenţi la start un număr impresionant de copii, peste 1100 de sportivi, printre care s-au numărat şi micuţii atleţi de la CSM CSŞ Ploieşti, pregătiţi de profesorii Maria Andrei şi Florin Andrei.
La categoria copiilor 1, gruparea ploieşteană s-a remarcat în mod special, obţinând trei titluri naţionale, precum şi încă două medalii de bronz.
În concursul individual, vedeta secţiei prahovene a fost Rebecca Andrei, care, deşi se află în primul an la această categorie, a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Eleva profesoarei Maria Andrei s-a impus, mai întâi, la proba de 300 m, aceasta fiind cronometrată cu timpul de 42,83 secunde, adjudecându-şi prima poziţie la o diferenţă de 72 de sutimi de secundă faţă de a doua clasată, Andreea Pandel (LPS Iaşi).
Pentru gruparea ploieşteană a punctat şi Raluca Baicu, atleta pregătită de profesorul Florin Andrei adjudecându-şi medalia de bronz, sosind cu timpul de 44,35 secunde.
Cel de-al doilea titlu obţinut de Rebecca Andrei s-a înregistrat la proba de 200 m, la care au participat 66 de concurente. Atleta ploieşteană a trecut linia de sosire cu timpul de 26,96 secunde, câştigând concursul cu un avans de 87 de sutimi de secundă, faţă de Ioana Dancea (CSM Piteşti).
De remarcat că pe locul al treilea s-a situat şi de această dată Raluca Baicu, aceasta sosind cu acelaşi timp ca a doua clasată, dar în urma departajării realizată de forul naţional a fost recompensată cu medalia de bronz.
Ziua de concurs s-a încheiat perfect pentru secţia de atletism de la CSM CSŞ Ploieşti, ştafeta de 4×100 m băieţi reuşind să aducă un al treilea titlu naţional în palmaresul grupării. Formată din Andrei Florea, David Gudi, Andrei Niculiţă, Andrei Patrichi, ştafeta ploieşteană a ocupat prima poziţie, cu timpul de 54,10 secunde, cu un avans de şase sutimi de secundă faţă de a doua formaţie din ierarhie, cea de la CN „Mihai Eminescu” Oradea.

Performanţe deosebite şi în contul câmpinenilor

În cadrul probelor tehnice de la campionat s-au remarcat şi sportivi de la CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina, la care antrenor coordonator este profesorul Nicolae Pavel. Cea mai bună performanţă a fost realizată de către Andreea Lungu, micuţa atletă prahoveană reuşind să câştige medalia de aur la proba de aruncare a discului (750 g), cu 40,31 m, cu aproape nouă metri mai bine decât a doua clasată, Alina Vasile (Dinamo Bucureşti – 31,70 m).
În concursul similar masculin, reprezentantul grupării din Câmpina, Marius Vasile, s-a aflat în luptă pentru titlul naţional, însă şi-a adjudecat, în cele din urmă, medalia de argint, cu performanţa de 42,43 m, la 2,24 m de campion, Iulian Grasu (Dinamo Bucureşti).
Marius Vasile a mai câştigat încă o medalie de argint, situându-se pe locul secund la proba de aruncare a greutăţii (3 kg), cu 14,05 m, fiind la un metru şi jumătate de performanţa câştigătorului, acelaşi Iulian Grasu.
De asemenea, şi Andreea Lungu a câştigat medalia de argint în concursul feminin de aruncare a greutăţii (2 kg), atleta prahoveană încheind întrecerea cu 12,72 m, la 29 de centimetri de campioană, Larisa Zglimbea (CA Roman).