Petre Apostol

Astăzi, în sala „Conpet” din Ploieşti, va avea loc etapa finală din cadrul Cupei României la popice, atât la feminin, cât şi la masculin. În competiţia feminină, care va începe de la ora 9.00, vor evolua trei echipe: Conpet Petrolul Ploieşti, Electromureş Târgu Mureş şi Rapid Bucureşti.
După ce doi ani la rând au câştigat titlul naţional, sportivele ploieştene au cedat, în acest sezon, în finală, cu Electromureş Târgu Mureş, adjudecându-şi medaliile de argint, la capătul unui meci dramatic, încheiat la diferenţă de doar şase popice doborâte.
Gruparea condusă de antrenoarea-jucătoare Luminiţa Dogaru speră să se revanşeze în Cupa României, competiţie care se desfăşoară după sistemul „contrascor”. Lotul formaţiei ploieştene este alcătuit din Cristina Samson, Daniela Lăcătuşu, Elena Mihai, Nicoleta Trifan, Alice Vasile, Loredana Vişan, Violeta Sterea, Luminiţa Dogaru.
De menţionat că trei dintre sportivele ploieştene s-au întors, de curând, de la Campionatul Mondial, desfăşurat în Germania, la care tricolorele au obţinut locul al şaptelea, pierzând în sferturi cu viitoarea campioană, Croaţia. Pentru România au evoluat, de la Conpet Petrolul, Cristina Samson, Daniela Lăcătuşu şi Luminiţa Dogaru, care este şi antrenoarea reprezentativei tricolore, iar anul trecut a devenit vicecampioană mondială la individual clasic.