Petre Apostol

În ciuda problemelor pe care le întâmpină ciclismul românesc în prezent, una dintre cursele de tradiţie din ţară a avut loc şi în acest an, la finalul săptămânii trecute desfăşurându-se Turul Dobrogei, competiţie care a ajuns la ediţia a XXV-a.
Întrecerea a programat patru etape în trei zile, în jurul oraşului Constanţa, iar la start s-au aflat şi sportivi de la CS Petrolul Ploieşti, pregătiţi de antrenorul Constantin Ciocan. Gruparea ploieşteană se impusese la ediţia precedentă, prin tânărul Valentin Pleşea, care anul trecut a câştigat şi titlul naţional de contratimp şi medalia de argint la fond, la categoria sa de vârstă – U23.
Competiţia a început cu o etapă de contratimp, pe distanţa de 8 km, după care s-a disputat o rundă de fond (70 km). În a doua zi s-a desfăşurat o etapă de fond, pe distanţa de 120 km, iar concursul s-a încheiat cu un circuit de 50 km.
Ciclistul ploieştean Valentin Pleşea a avut o evoluţie foarte bună, câştigând trei dintre cele patru etape ale competiţiei, adjudecându-şi, astfel, clar a doua victorie consecutivă la Turul Dobrogei, devansându-i pe sportivii de la Olimpia Bucureşti – Adrian Moroiu şi Răzvan Anghel.
De asemenea, de la CS Petrolul s-a remarcat şi Alexandru Poenaru, tânărul ciclist ploieştean situându-se pe locul al patrulea în clasamentul general, după ce a sosit în două etape între primii trei sportivi.
Ar mai fi de notat că gruparea ploieşteană a mai obţinut victoria şi la categoria cadeţilor, Ionuţ Andrei dovedind că reprezintă un ciclist de perspectivă, adjudecându-şi locul întâi, deşi practică acest sport de doar câteva luni.
Imediat după revenirea de la Turul Dobrogei, luni, cicliştii ploieşteni au participat la un alt concurs, disputat la Braşov, iar Valentin Pleşea şi Ionuţ Andrei au reuşit şi de această dată să ocupe prima poziţie din clasament, la categoriile lor de vârstă – seniori, respectiv cadeţi.