Petre Apostol

Astăzi şi mâine, la arena de la Târgu Mureş se va disputa turneul final din cadrul Campionatului Naţional de Popice pentru junioare, la care formaţia Conpet Petrolul Ploieşti, pregătită de antrenoarea Mihaela Lixandru, ţinteşte cea mai înaltă poziţie.
Echipa ploieşteană a câştigat toate meciurile disputate în acest sezon, în serie cu Rapid Bucureşti, avându-le în componenţă pe singurele medaliate din reprezentativa României la Campionatele Mondiale, Alice Vasile şi Loredana Vişan. Cele două au câştigat medaliile de bronz la Mondiale, competiţie desfăşurată în prima parte a lunii, în Germania.
De asemenea, gruparea ploieşteană a dominat Campionatul Naţional individual şi de tandem, disputat la Iaşi, în urmă cu o lună şi jumătate, Alice Vasile şi Loredana Vişan câştigând medaliile de aur la tandem, Alice adjudecându-şi titlul naţional şi la individual clasic, în timp ce Loredana s-a impus la individual sprint. În plus, la tandem, finala mare a fost 100% ploieşteană, Vasile şi Vişan impunându-se în duelul cu Ana Livia Costache şi Amalia Voicea, mai mici de vârstă decât acestea.
Astfel, echipa pregătită de antrenoarea Mihaela Lixandru porneşte cu mare încredere spre turneul final, la care se va confrunta cu formaţiile Electromureş Tg. Mureş, Siderurgica Hunedoara şi Rapid Bucureşti. Competiţia va avea loc în două zile, „contrascor”, punctajele obţinute astăzi urmând să fie cumulate cu acelea de mâine.
Pentru turneul final, echipa ploieşteană a deplasat un lot alcătuit din opt sportive: Alice Vasile, Loredana Vişan, Violeta Sterea, Ana Livia Costache, Amalia Voicea, Antonia Tudor, Ionela Matei, Alexandra Popa.