Familia campionilor de la CSU Asesoft Ploieşti s-a reunit, miercuri seară, pentru o ultimă reprezentaţie, în centrul comercial „Ploiesti Shopping City”, acolo unde fani de toate vârstele, dar şi juniori ai clubului i-au aplaudat îndelung, la scenă deschisă, pe eroii finalei cu BC Mureş. Peste 200 de persoane i-au solicitat la poze şi autografe pe Burlacu şi colegii săi, care, după ce au scăpat din marcajul suporterilor, au urcat pe scenă pentru a prezenta în faţa mulţimii trofeul cucerit duminică seară.

„A fost un sezon mai mult decât dificil, unul al încercărilor pe toate fronturile. Până la începutul acestui an, toate lucrurile au mers în direcţia dorită, ne-am calificat în faza secundă din EuroCup şi am adus nume mari la Ploieşti. Am obţinut două victorii frumoase, cu Valencia şi Nancy, dar, la scurt timp după aceea, veştile rele au început să se adune. Plecările mai multor jucători şi accidentarea lui Avramov au făcut ca noi să schimbăm din mers strategia, iar situaţia gravă prin care trece prietenul nostru, Dado, a fost picătura care a umplut paharul. În ciuda acestor aspecte, am rămas uniţi, asemenea unei familii, şi am mers mai departe pentru a ne îndeplini obiectivele. Vreau să-i felicit pe aceşti băieţi minunaţi, care au dat dovadă de caracter şi au luptat din primul şi până în ultimul minut, în fiecare partidă din play-off, pentru titlu”, a declarat antrenorul Sasa Ocokoljic.

Burlacu şi Szijarto rămân pe baricade

Căpitanul Cătălin Burlacu a ajuns la 11 titluri de campion, aflându-se în continuare la unul singur în spatele colegului şi bunului său prieten, Levente Szijarto, cel mai titrat jucător român în activitate. După ce şi-au condus colegii către un sezon de excepţie, cu un parcurs de senzaţie în EuroCup, şi două trofee cucerite, Supercupa României şi titlul în Liga Naţională, Burlacu şi Szijarto îşi doresc să continue la Ploieşti, şi din vara acestui an. „Foarte multe persoane „avizate” de prin mai multe colţuri ale ţării şi-au tot dat cu părerea pe parcursul acestui sezon, gândindu-se mai mult decât mine la retragerea din activitate. Indiferent de ce se va întâmpla cu echipa, din vară, îmi doresc să rămân la Ploieşti, în această organizaţie, şi să pun umărul la cucerirea de noi trofee. Chiar dacă mă voi afla pe teren sau pe bancă, îndeplinind o altă funcţie, voi fi aici pentru a ajuta şi pentru a descoperi împreună o viitoare generaţie de campioni”, a punctat Burlacu.

Au petrecut până după miezul nopţii

După ce şi-au luat la revedere de la fani în cel mai frumos mod cu putinţă, cu medaliile la gât şi trofeul ridicat într-o ploaie de confetti, campionii României şi-au dat întâlnire la un restaurant amplasat la ieşirea din oraş. Chiar dacă petrecerea nu s-a mai întins până spre dimineaţă, ca în alţi ani, mai mulţi jucători având joi programate zbouri către Lituania, Grecia sau Serbia, „alb-albaştrii” nu au ratat prilejul de a depăna amintiri şi de a începe să pună la punct planuri de viitor. Deşi mulţi dintre jucătorii străini care au cucerit titlul 11 nu se vor mai regăsi, din vară, la CSU Ploieşti, Runkauskas, Flowers, Cooper, Pelekanos, Zigeranovic şi Pot, însoţiţi de soţii, iubite şi copii, nu au părăsit petrecerea înainte să facă o promisiune fermă.

„Toată această perioadă petrecută la Ploieşti va rămâne mereu în inima mea şi, cu siguranţă, şi în sufletele acestor minunaţi coechipieri. Nu putem pronostica la momentul actual unde vom juca fiecare din vară, ce vom face peste 2-3 luni, dar îmi doresc ca într-o bună zi să revin în România, să vizitez din nou aceste locuri şi să urmăresc un meci al băieţilor care vor rămâne aici pentru a duce tradiţia mai departe. Oamenii din conducere, staff-ul tehnic, colegii şi suporterii vor reprezenta întotdeauna o amintire plăcută pentru mine, indiferent de viitoarea mea destinaţie”, a precizat, cu lacrimi în ochi, Marius Runkauskas, MVP-ul finalei.