Petre Apostol

Recent, în comuna Vărbilău, a avut loc prima ediţie a memorialului „Cristina Ştefania Anghel-Panaitescu”, în organizarea clubului Telecom Slănic, condus de antrenorul Gheorghe Muşat, cu sprijinul primăriei din localitatea prahoveană. Competiţia a fost organizată în memoria fostei atlete a clubului slănicean, plecată prematur dintre noi la începutul acestui an, la vârsta de 43 de ani.
Cristina îşi începuse activitatea în atletism la vârsta de 10 ani, fiind pregătită de antrenorul Gheorghe Muşat. Aceasta a fost specialistă la probele de 800 m şi 1500 m, la care a câştigat titlurile naţionale, cu timpi foarte buni. Odată cu terminarea junioratului, a părăsit oraşul Slănic, mutându-se la universitate în Bucureşti, continuându-şi activitatea sportivă la clubul Olimpia din Capitală. Despre fosta sa elevă, antrenorul Gheorghe Muşat a declarat: „A fost o atletă de o valoare deosebită, de aceea am dorit să comemorăm dispariţia sa dintre noi mult prea devreme. Şi am făcut asta printr-un concurs, aşa cum sunt sigur că i-ar fi plăcut. Am ţinut un moment de reculegere, iar alături de noi a fost şi familia sa”. La concursul organizat la Slănic, au participat 150 de copii de la şase şcoli, grupaţi pe vârste (9-10 ani şi 11-12 ani), care s-au întrecut pe distanţele de 500 m şi 600 m. Învingătoare a fost echipa Şcolii Generale Vărbilău, urmată, pe podium, de formaţiile şcolilor din Groşani şi din Bertea.
De menţionat că, mâine, clubul prahovean va organiza încă un concurs pentru copii, care va avea loc în centrul oraşului Slănic.