Petre Apostol

Ieri, au avut loc sferturile de finală din cadrul Campionatului Mondial de Popice pentru echipe, care se desfăşoară în localitatea germană Speichersdorf. În competiţia feminină, în reprezentativa României s-au regăsit trei jucătoare de la formaţia vicecampioană a ţării – Conpet Petrolul Ploieşti, anume Luminiţa Dogaru (care este şi antrenoarea selecţionatei tricolore), Cristina Samson şi Daniela Lăcătuşu.
Echipa României câştigase medaliile de argint la ediţia anterioară, iar în faza grupelor se impusese în toate cele trei partide disputate. Sportivele tricolore au învins, pe rând, selecţionatele din Danemarca, scor 2-0 (8-0 la puncte de echipă, 18,5-5,5 la puncte de set), Italia, scor 2-0 (6-2 la puncte de echipă, 12,5-11,5 la puncte de set), şi Austria, scor 2-0 (6-2 la puncte de echipă, 14,5-9,5 la puncte de set).
Astfel, formaţia României a ocupat locul întâi în grupa A, fiind urmată de Italia, Austria şi Danemarca.
În sferturile de finală, echipa României a întâlnit formaţia Croaţiei, care a încheiat pe locul secund grupa C, pierzând un singur meci, cu reprezentativa Sloveniei, scor 3-5.
Pentru selecţionata tricoloră au început jucătoarele ploieştene Daniela Lăcătuşu şi Cristina Samson. Lăcătuşu a pierdut duelul cu Ana Bacan, în timp ce Samson a adus egalitatea pe tabela de marcaj, învingând-o pe Ines Hasic.
Următoarele două dispute au fost pierdute de reprezentantele României, Alina Suciu şi Alexandrina Bornet/Mirabela Preda, iar înaintea ultimelor două dueluri Croaţia conducea cu 3-1.
Chiar dacă Luminiţa Dogaru s-a impus, înfrângerea Annei Gyeresi a pus punct meciului, România cedând cu scorul de 0-2 (2-6 la puncte de echipă, 7-17 la puncte de set, 3441-3614 popice doborâte).
Pentru cele două echipe au evoluat următoarele jucătoare:
România: Daniela Lăcătuşu 557 popice doborâte (1 punct de set), Cristina Samson 615 p.d. (punct de echipă, 2 puncte de set), Alina Suciu 554 p.d., Alexandrina Bornert/Mirabela Preda 545 p.d., Luminiţa Dogaru 593 p.d. (punct de echipă, 3 puncte de set), Anna Gyeresi 577 p.d. (1 punct de set).
Croaţia: Ana Bacan 583 p.d. (punct de echipă, 3 puncte de set), Ines Hasic 592 p.d. (2 puncte de set), Milana Pavlic 621 p.d. (punct de echipă, 4 puncte de set), Natasa Ravnic-Gasparin 640 p.d. (punct de echipă, 4 puncte de set), Katarina Zajec 569 p.d. (1 punct de set), Ines Maricic 609 p.d. (punct de echipă, 3 puncte de set).
În celelalte sferturi se întâlneau Ungaria-Cehia, Slovenia-Italia, Serbia-Germania.