Petre Apostol

Calificată la turneul semifinal II după un parcurs perfect, cu trei victorii din trei meciuri, echipa de junioare II de la CSM Ploieşti a reuşit să avanseze la turneul final al Campionatului Naţional de Handbal. Elevele antrenorului Daniel Gheorghe au evoluat la Bucureşti în penultima fază a campionatului, în cadrul grupei D.
CSM Ploieşti a început cu o înfrângere, în duelul cu gazdele de la ACS Şc. 181 SSP Bucureşti, scor 19-21 (10-11). Handbalistele ploieştene s-au revanşat, apoi, adjudecându-şi clar următoarele partide, cu CSŞ Făgăraş, scor 34-19 (20-8), şi cu CSŞ Viitorul Cluj, scor 25-21 (13-8), reuşind să urce pe prima poziţie în clasamentul grupei, ca urmare a golaverajului.
Gruparea bucureşteană a pierdut cu CSŞ Viitorul Cluj, scor 26-27 (12-15), ceea ce a făcut ca acestea să încheie la egalitate de puncte cu CSM Ploieşti, iar în urma golavarajului din meciurile directe, formaţia ploieşteană s-a clasat pe prima poziţie, în vreme ce ACS Şc. 181 SSP s-a situat pe locul al doilea, obţinând, de asemenea, calificarea la turneul final.
Lotul de jucătoare folosit de Daniel Gheorghe la turneul de la Bucureşti a fost următorul: Radu Georgiana şi Mititelu Cristina (portari); Ivan Laura, Vacariu Ana-Maria, Mihaiu Iulia, Popescu Teodora, Vulpe Diana, Mocanu Alexandra, Ionescu Bianca, Şerban Anisa, State Andra, Năstase Mihaela, Gros Ana-Maria, Neagu Sadia, Bodo Ingrid, Pârvu Andreea, Mihart Andreea (jucătoare de câmp).
În cadrul fazei a doua semifinală a mai fost prezentă şi o altă echipă prahoveană – HC Activ CSO Plopeni. Formaţia antrenată de profesorul Nicolae Nimu a evoluat în cadrul grupei A, care s-a disputat la Rm. Vâlcea. Echipa prahoveană a început cu o remiză, în duelul cu Chimia Rm. Vâlcea, scor 24-24 (14-11), după care, însă, a pierdut cu CSŞ Călăraşi, scor 22-26 (12-15), şi cu CSM Bucureşti, scor 25-31 (12-15), încheind grupa pe ultimul loc.
Pe prima poziţie a încheiat CSŞ Călăraşi, cu maximum de puncte (9 p), formaţie urmată de Chimia Rm. Vâlcea (4 p) şi de CSM Bucureşti (3 p).
Primele două clasate din fiecare grupă au obţinut calificarea la turneul final, din grupa B avansând la ultima fază a campionatului CSŞ Caracal şi CSŞ 2 Bucureşti, iar din grupa C – Corona 2010 Braşov şi Extrem Baia Mare.
Turneul final este programat să se desfăşoare în perioada 3-7 iunie.