Petre Apostol

Astăzi, de la ora 13.30, la sediul Primăriei oraşului Buşteni, va avea loc o conferinţă la care vor lua parte cea mai valoroasă sportivă din România la schi alpin, Ania Caill, secretarul general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon, Puiu Gaşpar, şi primarul Emanoil Savin. Evenimentul este deschis şi iubitorilor schiului, care vor putea obţine poze şi autografe cu sportiva olimpică a clubului Caraimanul Buşteni.
Ania Caill reprezintă România şi clubul din Buşteni din 2013. În vârstă de 19 ani, aceasta este născută în Franţa, mama sa, Dana Caill, fiind originară din România, dar plecată în Hexagon de la începutul anilor ’90. Ania a devenit, în prezent, lidera României la schi alpin, participând în 2013 la Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediţie găzduită chiar de ţara noastră, iar un an mai târziu a luat parte la Jocurile Olimpice de la Soci, la care, deşi a evoluat uşor accidentată, a reuşit să încheie toate probele la care a concurat.
Anul acesta a reuşit cel mai mare progres din cariera sa de până acum, îmbunătăţindu-şi punctajul la trei probe: coborâre, Super G şi slalom uriaş, iar la primele două, precum şi la supercombinată, a urcat în top 200. De asemenea, a urcat de câte patru ori pe podium la curse FIS şi în Cupa Americii de Sud, s-a clasat între primele trei de două ori la Campionatele Marii Britanii şi a intrat în top 10 la Naţionalele Franţei de juniori la coborâre şi Super G.
În plus, la Campionatul Mondial de seniori, a reuşit să se califice în manşa finală la slalom uriaş deşi a pornit cu numărul de concurs 62, clasându-se pe locul 54 din 113 sportive, fiind una dintre cele mai tinere concurente prezente la start.
Ania Caill îşi doreşte ca în sezonul viitor să poată participa în Cupa Mondială, având în vedere progresul arătat anul trecut competiţional, însă pentru aceasta are nevoie de un buget mult mai însemnat ca până acum.