Petre Apostol

După ce au devenit campioane naţionale la popice cu o lună în urmă, sportivele ploieştene Alice Vasile şi Loredana Vişan au reuşit o performanţă deosebită şi la cea de-a XI-a ediţie a Campionatului Mondial de junioare (U18), care are loc în această perioadă în Germania, la Speichersdorf.
Componente ale formaţiei Conpet Petrolul Ploieşti, fiind pregătite de antrenoarea Mihaela Lixandru, cele două sportive prahovene au stabilit, în prima zi a Campionatului Mondial, cele mai bune performanţe pentru reprezentativa României în concursul pe echipe. Gruparea tricoloră, la care antrenor este Istvan Orosz, de la Electromureş Tg. Mureş, a încheiat, însă, pe locul 11.
Alice Vasile şi Loredana Vişan au reuşit, luni, să aducă prima medalie din tabăra României, în urma participării în cadrul concursului de tandem. Acestea au început proba cu o victorie clară, cu scorul de 2-0, în dauna tandemului croat Klara Sedlar/Katja Oplanic. Vasile şi Vişan au obţinut, apoi, calificarea în semifinale, după ce au trecut, cu scorul de 1-1 (15-13), de Katalin Toth şi Henrietta Gal, din Ungaria.
În penultimul act al competiţiei, sportivele ploieştene au cedat în duelul cu reprezentantele ţării gazdă, Alena Bimber şi Bianca Zimmermann, scor 0-2, cele care şi-au adjudecat, ulterior, şi medaliile de aur, câştigând finala cu slovenele Tina Hern şi Leila Lisiak.
Astfel, Alice Vasile şi Loredana Vişan au câştigat medaliile de bronz, reprezentând prima prezenţă pe podium a delegaţiei României.
În concursul de tandem, selecţionata tricoloră a mai fost reprezentată de Renata-Dalma Boloni (Electromureş Tg. Mureş) şi Maria Ciobanu (Siderurgica Hunedoara). Acestea, însă, au pierdut în primul tur, în disputa cu sportivele Michaela Dvorakova şi Veronika Wohlmuthova, din Cehia, scor 1-1 (7-11).
Cele două sportive ploieştene din lotul naţional, Alice Vasile şi Loredana Vişan, mai aveau de concurat în cadrul probei de individual sprint la Mondialele din Germania, care se vor încheia astăzi.