Petre Apostol

Sezonul de ciclism din România a continuat cu a doua etapă a Cupei Niro, competiţie disputată la Complexul „Dragonul Roşu” din Bucureşti. La concurs au fost prezenţi sportivi de la ambele cluburi de ciclism din Prahova, anume CS Petrolul Ploieşti şi CS Conpet Ploieşti.
În competiţia seniorilor, doar formaţia petrolistă a avut reprezentanţi, iar elevii antrenorului Constantin Ciocan au reuşit să-şi ia revanşa faţă de evoluţia mai puţin convingătoare din prima etapă. Valentin Pleşea şi Alexandru Poenaru (în foto, primii doi) au dominat etapa secundă, ajutaţi şi de experimentatul Daniel Anghelache, trecând primii linia de sosire. Cei doi au fost urmaţi de dinamovistul Norbert Szabo şi de Daniel Anghelache.
În clasamentul general, în care s-au acumulat punctele obţinute în prima etapă cu acelea din etapa a doua, Valentin Pleşea a reuşit să urce pe poziţia secundă, cu un total de 26 de puncte, în vreme ce Alexandru Poenaru a realizat un salt mult mai important, avansând pe locul al treilea, cu 23 de puncte.
Prima poziţie a revenit ciclistului de la Dinamo – Norbert Szabo, care a totalizat 40 de puncte.
În concursul cadeţilor, ambele cluburi ploieştene au fost reprezentate. Dar, după ce au dominat prima etapă, de data aceasta doar unul dintre cicliştii ploieşteni au reuşit să încheie pe podium.
Câştigător în etapa întâi, Andrei Cojanu, de la CS Conpet Ploieşti, s-a situat pe locul secund în runda a doua, sosind în urma lui Ionuţ Furtună, de la CS Olimpia Bucureşti. Elevul antrenorului Cornel Popa a încheiat, totodată, competiţia pe locul secund, în clasamentul general, adunând 18 puncte.
Imediat în urma sa a încheiat sportivul de la CS Petrolul – Ion Andrei, care a mai obţinut şase puncte în etapa secundă, ajungând la un total de 14 puncte, iar la primul său concurs a reuşit să se claseze pe podium, ocupând locul al treilea.