Petre Apostol

Ieri s-au încheiat grupele de la turneul final din cadrul Campionatului Naţional de Handbal pentru junioare I. În Grupa A, HC Activ CSO Plopeni şi Gr. Şc. Energetic Rm. Vâlcea îşi asiguraseră calificarea în semifinale încă după etapa a doua, câştigând amândouă meciurile disputate, cu CSŞ Odorhei şi LPS Roman.
Astfel, ieri, în ultimul meci al grupei, cele două formaţii s-au întâlnit pentru a stabili ordinea în care vor încheia faza preliminară. Echipa prahoveană, antrenată de profesorul Nicolae Nimu şi Florin Ciupitu, a început mai bine, însă, Gr. Şc. Energetic Rm. Vâlcea a preluat iniţiativa în a doua parte a reprizei. De la scorul de 9-7 pentru gruparea din Plopeni, formaţia vâlceană a reuşit o serie de 3-0, iar în minutul 24 conducea cu 10-9. Aceeaşi diferenţă minimă în favoarea oltencelor s-a înregistrat şi la pauză, scor 12-11.
HC Activ a egalat imediat după reluarea meciului, la 13, dar Gr. Şc. Energetic a reuşit să revină în frunte, distanţându-se treptat, ajungând la 21-17 în minutul 50. Handbalistele prahovene nu au putut să se apropie, în final gruparea din Vâlcea impunându-se cu scorul de 27-22, adjudecându-şi prima poziţie a grupei.
În grupa cealaltă, au obţinut calificarea în semifinale Universitatea Reşiţa şi CSM Bucureşti, care urmau să se confrunte, ieri, în meci direct. Reşiţa câştigase primele două meciuri, ocupând prima poziţie, iar CSM Bucureşti învinsese pe Marta Baia Mare, dar remizase cu Dinamo Braşov (care a pierdut, ieri, cu Marta Baia Mare).