Cristi Damian

Unul dintre cei mai buni arbitri prahoveni ai momentului, este, fără doar și poate, centralul câmpinean de Liga a II-a Mihai Amorăriței (în foto, în centru, alături de asistenţii Vasile Burlacu şi Bogdan Ciocoiu). După cum v-am informat, la începutul anului cavalerul fluierului originar din cel de-al doilea municipiu al județului a suferit o fractură în urma unui accident la schi, fiind nevoit să suporte o intervenție chirurgicală, la care s-a adăugat o lungă perioadă de recuperare. Însă, sâmbătă, pe terenul sintetic din Câmpina, Mihai a revenit pe dreptunghiul verde, fiind delegat la partida de juniori B județeni (născuți în/după 1 ianuarie 1998): CSM Câmpina – CSO Slănic (scor 8-0). ”Mi-a fost dor să arbitrez, după o perioadă așa de lungă de inactivitate. Sâmbătă am oficiat la două partide de juniori, iar în timpul celui de-al doilea am simțit unele dureri la picior, dar problemele nu au fost grave”, ne-a spus Amorăriței, care înainte de sărbătoarele pascale și-a încheiat recuperarea și speră ca în cel mai scurt timp să revină la forma care l-a consacrat. Un alt arbitru prahovean care a revenit în fotbalul mare, după câţiva ani de absenţă, a fost ploieşteanul Adrian Illyeş, care aseară a fost centralul partidei de Liga I Oţelul Galaţi – FC Viitorul, rezervă fiind bucureşteanul Alexandru Tudor.

Debut reușit pentru Tîrșoreanu

La finalul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă după amiaza, centralul Sergiu Tîrșoreanu a debutat pe scena celui de-al treilea campionat al țării. Monitorizat de ceva vreme, la nivelul juniorilor republicani, fostul fotbalist de eșalon secund a fost delegat la primul său joc de Liga a III-a, la partida care a opus grupările Dinicu Golescu Cîmpulung Muscel și CS Ștefănești, joc care s-a încheiat cu victoria ilfovenilor, scor de 2-0. Despre primul său meci la nivelul celui de-al treilea campionat al țării, în calitate de arbitru, Tîrșoreanu ne-a declarat: ”Pot să afirm că am avut o evoluție bună. Observatorul a fost mulțumit de prestaţia noastră, iar deciziile pe care le-am luat au fost conforme cu regulamentul. Față de nivelul județean, se joacă alt fotbal la acest eşalon, fiind o altă organizare. Sper să continui pe aceeaşi linie”. Centralul originar din localitatea Ariceștii Rahtivani nu a fost singurul arbitru prahovean delegat la această întâlnire, alături de Tîrșoreanu fiind prezent și asistentul Ștefan Dumitrache (Râfov). De altfel, cel din urmă cavaler al fluierului menționat s-a aflat la cea de-a doua sa apariție în Liga a III-a, după ce în urmă cu două săptămâni a debutat la întâlnirea dintre CS Domnești și Callatis Mangalia (scor 1-1). Cel de-al doilea asistent al lui Tîrșoreanu, l-am numit aici pe Biro Szolt (Covasna), a fost, de asemenea, debutant, ei fiind supervizați de către brașoveanul Florin Hîncu. Observatorul arbitrilor prahoveni a oficiat în Liga I, iar la începutul anilor ’90 a îmbrăcat tricoul echipei Petrolul Ploiești.

Flori pentru campioană

În ultima ședință a arbitrilor prahoveni a avut loc un eveniment emoţionant. Președintele Comisiei Județene de Arbitri ”Dr. Emil Vlaiculescu” Prahova, Marian Deaconu, a oferit, în numele tuturor arbitrilor, un buchet de flori colegei Alice Georgiana Vasile. Motivul a fost acela că tânăra arbitră a devenit, recent, campioană națională la popice senioare cu echipa Conpet Ploiești. Gestul oficialului a fost aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți la ședință.