Marian Dima

Clubul Fortuna Poiana Câmpina pare că se “dezmembrează” repede, în paralel cu solicitatea declanşării falimentului, la Tribunalul Prahova, făcută de către cei care au finanţat activitatea acestei echipe, apărând şi o executare silită din partea Fiscului din cel de-al doilea municipiu al judeţului Prahova!
Astfel, săptămâna viitoare, mai precis pe 23 aprilie, de la ora 13,00, ANAF a scos la licitaţie nici mai mult nici mai puţin decât stadionul “Fortuna” – fost “Poiana Câmpina”.
În anunţul publicat de Fisc, se specifică faptul că bunurile scoase la licitaţie sunt “sechestrate”, debitoarea AS Fortuna Poiana Câmpina având o situaţie cel puţin interesantă, interpretabilă chiar.
Astfel, peste 25.000 de mp de teren intravilan, tribune, vestiare, garaj şi grup sanitar – întreg stadionul “Fortuna”, care tocmai fusese modernizat de Radu Călin, acum un an – vor fi scoase la licitaţie, la preţul de 2.267.962 ron (peste jumătate de million de euro, fără TVA), iar în cazul în care nu se va găsi un cumpărător, în mod normal, licitaţia se va repeta, cu scăderea preţului cu 25% .
Interesant este că datoria pe care Fiscul o are de recuperat este de doar puţin peste 1 miliard de lei vechi (undeva la 26.000 de euro, aşa cum a precizat oficialul Fortunei – Jean Garabet). Adică o sumă de circa 5 % din valoarea bunului scos la licitaţie! Garabet a declarat: “Sincer, cred că domnul Călin s-ar bucura să se obţină preţul stabilit, de peste jumătate de million de euro, pentru că, după ce se reţine acea datorie, de 1 miliard şi ceva, restul banilor vor intra la club. Mă îndoiesc însă că se va găsi un cumpărător şi, personal, sunt uimit de anumite adversităţi apărute, care nu au legătură cu fotbalul, pentru că eu am ajuns la concluzia că fotbal nu se doreşte la Câmpina. Salariile către angajaţi sunt plătite, există această datorie la impozite, mică faţă de valoarea bunului scos la licitaţie, şi poate că situaţia se putea rezolva altfel, dacă exista bunăvoinţă şi dialog”.
De amintit că stadionul din Poiana Câmpina fusese cumpărat pentru aproximativ 200.000 de euro, tot la licitaţie, în urma executării fostului proprietar – societatea Petroutilaj, apoi, în regazonarea arenei s-au cheltuit circa 100.000 de euro şi cel puţin încă pe atât în cosmetizarea stadionului (tribune, vestiare, săli, amenajare curte interioară, gard etc.).
Rămâne de văzut dacă se va găsi un nou proprietar pentru arena fostei divizionare secunde şi, în fericitul caz în care acest lucru se va întâmpla, pe lângă fisc şi proprietar – care îşi vor recupera banii – să sperăm că şi spectatorul de fotbal va avea motive să se bucure!