Bogdan Chitic

Campionii de la CSU Ploieşti şi-au primit doza de încredere din partea fanilor, înaintea debutului în play-off. Ieri dimineaţă, elevii lui Sasa Ocokoljic au îmbinat utilul cu plăcutul, timp de o oră, în sala de sport a Universităţii „Petrol-Gaze” Ploieşti, unde au fost întâmpinaţi de peste 100 de studenţi nerăbdători să-şi întâlnească favoriţii.
Rectorul UPG, Mihai Coloja, s-a bucurat de vizita campionilor României, pe care i-a felicitat, cu această ocazie, pentru parcursul foarte bun din acest sezon, în Liga Naţională, şi pentru splendida aventură din EuroCup. Promotoarea evenimentului, fosta mare atletă Mirela Dulgheru, şi antrenorul echipei de baschet a Universităţii, Viorel Oprea, au coordonat întreaga activitate, nu înainte ca preşedintele executiv al campioanei, Ionuţ Georgescu, să le vorbească studenţilor.
„CSU Ploieşti este nu doar echipa oraşului, ci şi a Universităţii. Aici au studiat antrenorul nostru, Vladimir Arnautovic, Levente Szijarto şi Adrian Movileanu, aici ne-am antrenat în primii ani de existenţă şi ne-am pregătit pentru confruntările pe care le-am purtat în Sala Olimpia. Această echipă are nevoie de susţinerea voastră, are nevoie de sânge proaspăt, pentru a continua să se ridice şi să depăşească toate obstacolele. Vă aşteptăm pe toţi la sală pentru a ne fi alături în lupta pentru noi trofee”, a subliniat oficialul „alb-albaştrilor”.
Preţ de un sfert oră, campionii României au disputat şi un meci demonstrativ în compania echipei de baschet a Universităţii. Ştefan Ianuli le-a dat o mână de ajutor studenţilor, care i-au înfruntat pe Stefan Pot, Marius Runkauskas, Chris Cooper, Levente Szijarto, Vlad Dogaru, Vlad Negoiţescu şi Adrian Movileanu. Nu au lipsit coşurile spectaculoase din spatele semicercului, slam-dunk-urile şi acţiunile în viteză, toate aplaudate la scenă deschisă.
După jocul şcoală, baschetbaliştii campioanei României au regizat şi un inedit concurs de aruncări de la distanţă, pentru ca, la final, să acorde autografe şi să se pozeze alături de studenţi. Energizantele „Go&Fun” au fost la mare căutare şi de această dată partenerul de încredere al campionilor stingând setea printre spectatorii care au umplut până la refuz micuţa sală de sport a Universităţii „Petrol-Gaze” Ploieşti. Întreg evenimentul s-a încheiat după aproximativ o oră, studenţii promiţându-le campionilor că le vor fi aproape şi-i vor susţine vineri (ora 20:30) şi sâmbătă (ora 18:00), la meciurile din „Olimpia” cu BC Timişoara.