Petre Apostol

În Bucureşti, s-a dat startul noului sezon competiţional de ciclism din România, prin organizarea competiţiei „Velo Belo”, care a constat dintr-un circuit în jurul stadionului „Naţional Arena”. Printre participanţii de la concurs s-au numărat şi sportivi de la cluburile ploieştene CS Petrolul şi CS Conpet, ambele traversând, însă, vremuri destul de tulburi din punct de vedere financiar.
Gruparea petrolistă, de care se ocupă antrenorul Constantin Ciocan, şi-a adjudecat prima poziţie în clasamentul seniorilor, prin campionul naţional de contratimp şi vicecampion la fond Valentin Pleşea. Prezent în Italia la începutul anului, la echipa Centro Revisioni Cerone, tânărul ciclist ploieştean a arătat o formă foarte bună la startul sezonului, câştigând la sprint duelul cu Emil Dima, de la Giant Team România, singurul care nu a fost depăşit cu un tur.
Pe poziţia a treia a sosit Norbert Szabo, de la Dinamo Bucureşti, în vreme ce noul component al clubului Petrolul, Daniel Anghelache, la revenirea în ţară după câţiva ani petrecuţi în Italia, s-a situat pe locul al patrulea.
De la CS Petrolul s-a mai remarcat şi cadetul Ionuţ Andrei, care a fost aproape de a urca pe podium la o categorie de vârstă mai mare, sosind pe locul al patrulea la juniori.
Şi cealaltă grupare ploieşteană a fost prezentă pe podium, CS Conpet punctând la categoria cadeţilor prin Andrei Cojanu. Elevul antrenorului Cornel Popa s-a aflat în duel direct cu Andrei Bidilici, de la CS Olimpia Bucureşti, însă a pierdut sprintul final cu foarte puţin, sosind, astfel, pe poziţia secundă.