Petre Apostol

De ieri, au început probele celei de-a doua etape din cadrul Cupei Mondiale la gimnastică ritmică, rundă care este organizată la Bucureşti, la Sala Polivalentă. Competiţia mondială are programate, de-a lungul anului, şapte etape, prima rundă având loc la Lisabona (Portugalia).
În Capitală sunt prezente cele mai valoroase 46 de gimnaste din lume, pentru România participând Ana Luiza Filioreanu şi Diana Pavel.
Chiar dacă nu va concura, încă neîmplinind vârsta junioratului, Denisa Stoian, de la CSM Ploieşti – una dintre cele mai valoroase sportive ale ţării în 2014 – este prezentă la evenimentul de la Bucureşti, urmând să evolueze în afara competiţiei.
Dintre gimnastele clubului ploieştean mai este prezentă la concursul de la Bucureşti şi Cesima Nechifor. Aceasta trebuia să participe în cadrul Cupei „Irina Deleanu”, dar o fractură la degete o va face să rateze prezenţa în concurs.
De menţionat că, alături de cele două gimnaste ploieştene, care sunt însoţite de antrenoarea Simona Puiu, în stafful organizatoric al competiţiei este inclusă şi coordonatoarea secţiei de la CSM Ploieşti, Liliana Băescu. Competiţia este difuzată şi de postul naţional de televiziune – TVR 2 (astăzi – de la ora 14.00, şi mâine – de la ora 13.30).