Petre Apostol

Joi, 2 aprilie, s-a defăşurat, la Craiova, proba de floretă masculină din cadrul Campionatului Naţional Şcolar. La competiţie au fost prezenţi şi reprezentanţi de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, aflaţi sub bagheta profesoarei Rodica Popescu.
Sportivii ploieşteni au avut evoluţii deosebite, trei concurenţi reuşind să se califice pe tabloul de 8. Prezent la Campionatul European, în luna februarie, unde s-a oprit în 16-imi, fiind stopat de cel care avea să devină vicecampion, Victor Gheorghe şi-a reconfirmat valoarea şi la nivel naţional. Campion al României la cadeţi, la începutul acestui an, sportivul ploieştean şi-a adjudecat şi titlul naţional şcolar.
Calificat în faza eliminatorie cu patru victorii din cinci meciuri, în seria preliminară, elevul profesoarei Rodica Popescu a avut, apoi, un parcurs perfect. În semifinale l-a învins pe favoritul gazdelor, Andrei Dogaru (LPS Craiova), scor 15-13, după care pentru medalia de aur Victor Gheorghe l-a depăşit clar pe stelistul Dragoş Grigore, scor 15-6, adjudecându-şi cea mai înaltă distincţie a campionatului.
De remarcat şi evoluţiile sportivilor ploieşteni Mădălin Pavel, care, la doar 15 ani, a reuşit să se claseze pe locul 6, respectiv Cătălin Bigan, care a încheiat competiţia pe poziţia a opta.
Astfel, conform punctajului obţinut în urma rezultatelor din concursul individual, CSŞ Ploieşti s-a situat pe locul al doilea în clasamentul pe echipe, prima poziţie revenind formaţiei LPS Craiova.