Petre Apostol

În Italia, la Napoli, s-a desfăşurat, de curând, cea de-a XXII-a ediţie a Campionatului European de Karate Tradiţional – Fudokan. Au participat sportivi din 23 de ţări, printre care s-a numărat şi România, iar culorile reprezentativei tricolore le-au apărat şi concurenţi de la CSM Ploieşti.
Elevii pregătiţi de antrenorul emerit Liviu Apostol şi instructorul Ileana Apostol care au făcut parte din lotul naţional au fost Ilena Benescu, Cristian Duţă şi Tiberiu Matei. Toţi trei au reuşit performanţe deosebite, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.
Campioni ai României la enbu mixt (luptă demonstrativă), Ilena Benescu şi Cristian Duţă şi-au adjudecat şi titlul continental la respectiva probă. Iar Cristian Duţă a mai câştigat o medalie de aur şi în proba de enbu masculin, la care a participat alături de Tiberiu Matei.
Calificată la toate probele la categoria tineret (19-21 ani), ploieşteanca Ilena Benescu a făcut faţă cu brio, devenind campioană europeană la kumite individual, precum şi la kumite şi kata pe echipe, la care a participat alături de două sportive de la Arad şi Zalău.
Totodată, sportiva clubului ploieştean şi-a mai adjudecat medalia de bronz la fuku-go (probă de concurs specifică karate-ului tradiţional, în care concurenţii execută atât kata, cât şi kumite) şi a mai fost aproape de podium şi la kata individual, la care s-a situat pe locul al patrulea.
La întoarcerea în ţară după campionat, antrenorul emerit Liviu Apostol a declarat: „Sunt foarte mulţumit de mobilizarea exemplară de care au dat dovadă sportivii noştri, care a condus la obţinerea unor rezultate deosebite pentru România şi pentru CSM Ploieşti. Este încununarea unei munci de mulţi ani, aceşti spotivi practicând karate de când erau copii”.