Petre Apostol

La finalul săptămânii trecute, oraşul Ploieşti a găzduit etapa a II-a din playofful Diviziei A2 la volei masculin, în care echipa Tricolorul LMV s-a impus fără probleme, la fel ca şi în faza preliminară. Elevii antrenorilor Marian Anton şi Mădălin Marinescu au câştigat în minimum de seturi toate cele trei partide disputate la sala din cadrul Complexului Sportiv „Tel George Junior”.
Echipa ploieşteană a trecut, pe rând, de CSM Suceava, scor 25:18, 25:16, 25:16, CSV Dacia Buzău, scor 25:14, 15:12, 25:14, Ştiinţa Bacău, scor 25:16, 25:20, 25:18, adjudecându-şi prima poziţie în clasamentul turneului şi, implicit, calificarea la barajul de promovare.
În plus, formaţia prahoveană este singura echipă din eşalonul secund care încă nu a cedat niciun set.
Din Seria Est, alături de Tricolorul LMV, la turneul de baraj a mai obţinut calificarea CSM Suceava, care s-a situat pe locul secund, la fel ca şi la finalul fazei preliminare.
Pentru cele două locuri puse la dispoziţie în prima divizie, Tricolorul LMV Ploieşti şi CSM Suceava se vor confrunta cu CS „U” Cluj şi CSU Politehnica Timişoara, primele clasate la etapa a II-a din playoff în Seria Vest. La turneul respectiv, CS „U” Cluj, gazda întrecerii, a câştigat toate partidele, în duelul cu gruparea din Timişoara impunându-se cu scorul de 3:1 (25:19, 25:23, 22:25, 25:12).
Cele două echipe nu au întâmpinat mari dificultăţi în jocurile cu CSM Câmpia Turzii şi CSU Braşov, doar timişorenii cedând un set în disputa cu formaţia braşoveană, care a ocupat locul al treilea în ierarhie.
Formaţia prahoveană îşi doreşte să organizeze şi turneul de promovare la Ploieşti, însă acest lucru va depinde de licitaţia care este programată la sediul forului naţional în data de 17 aprilie. Dintre echipele prezente la turneu, doar gruparea clujeană şi-ar mai dori organizarea întrecerii.