Aurel Draghici, Marian Dima

Păstrată ca rezervă pentru Turneul de Elita din Franţa al selecţionatei României de junioare “U19” la fotbal feminin, care începe la sfârşitul acestei săptămâni, sportiva clubului CS Brazi – Corina Tatu (foto) a primit o veste bună, luni. Fundaş dreapta la CS Brazi şi la reprezentativa tricoloră, aceasta a fost convocată de urgenţă la Mogoşoaia şi va “prinde” totuşi zborul spre Hexagon, putând bifa cel mai important moment din cariera sa, de până acum, din punct de vedere sportiv – un turneu semifinal de calificare la Europene.
Tatu s-a alăturat, la Mogoşoaia, colegei de club, Mihaela Merlan, aflată la selecţionata Under 19 din prima zi a pregătirilor pentru acest turneu, cele două reprezentante ale singurei echipe prahovene de fotbal feminin, încercând, alături de celelalte junioare tricolore, să realizeze o misiune aproape imposibilă în “patria lui Platini”: calificarea la faza finală a Campionatului European (programat în Israel, în august 2015). Adversarele României la acest turneu de calificare sunt însă reprezentative naţionale mult mai bine cotate, este vorba de Franţa – ţara gazdă, Rusia şi Islanda, şansele tricolorelor la accederea în ultima fază a competiţiei fiind doar teoretice.

Meci devansat pentru fetele lui Hagianu

În altă ordine de idei, CS Brazi are programată, în acest week-end, o deplasare lungă şi dificilă, în aceeaşi măsură, tocmai în judeţul Bistriţa Năsăud. Fetele pregătite de Mircea Hagianu se vor deplasa în fieful deţinătoarei ultimei trepte a podiumului, după sezonul regulat al Superligii, echipa revelaţie a sezonului, Heniu Prundu Bârgăului. Trebuie spus că, înaintea ultimei runde din sezonul regulat, “cărţile” pentru play-off şi play-out sunt deja făcute, prahovencele urmând să intre în ”trioul” pentru păstrarea locului pe prima scenă fotbalistică, alături de Universitatea Alexandria şi Fair Play Bucureşti, cea de-a patra echipă din play-off, CFR Timişoara fiind exclusă recent din toate competiţiile organizate de FRF.