Marian Dima

Reprezentativele României şi Insulelor Feroe se întâlnesc în preliminariile Campionatului European din 2016, îm meciul găzduit duminică, de la orele 19,00, de arena „Ilie Oană”, Ploieştiul fiind „conectat” la duelul oficial, care ar trebui să aducă încă trei puncte tricolorilor, în perspectiva unei participări la turneul final din Franţa, de la anul, care pare mai aproape ca oricând.
Asta pentru că România are 10 puncte, după primele patru meciuri (3 victorii şi un egal), într-o grupă în care adversara de mâine – echipa Insulelor Feroe – nu este ultima în clasamentul grupei F, unde „lanterna roşie” aparţine, incredibil, unei participante la Mondialul din Brazilia, de anul trecut – Grecia. Pe care, Feroe a bătut-o chiar pe tărâm elen, lucru care obligă la o anumită „atenţie” din partea românilor, reprezentativa condusă de Anghel Iordănescu fiind obligată să-şi respecte blazonul printr-un succes.
Din păcate, niciun jucător al Petrolului sau ploieştean nu intră în „calcule” pentru acest meci, dar, chiar şi aşa, arena „Ilie Oană” este foarte probabil să fie plină – tichetele fiind vândute aproape în totalitate, astăzi, la casele de bilete ale arenei ploieştene urmând să fie distribuit „ce a mai rămas” din cele aproape 16.000 de bilete. În tribună, vor fi prezenţi şi toţi membrii afiliaţi ai FRF, prin reprezentanţii lor, cluburile din întreaga ţară fiind invitate la acest meci, înaintea Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal, care are loc luni, la Bucureşti. De asemenea, FRF a invitat şi foştii internaţionali la acest meci, aceştia primind invitaţii gratuite. De asemenea, antrenorii care aspiră la obţinerea Licenţei „PRO”, printre care şi prahovenii Valentin Sinescu şi Florin Pârvu, vor fi prezenţi la… „reprezentanţia deschisă”, cu prilejul acestui meci Şcoala Federală de Antrenori organizând o lecţie practică pentru tehnicienii care aspiră la ceea mai înaltă calificare în această meserie.
Astăzi, de la ora jocului, oaspeţii Ploieştiului, feroezii, vor lua contact cu arena „Ilie Oană”, odată cu antrenamentul oficial, selecţionerul Lars Olsen şi elevii săi urmând să ajungă în oraşul nostru undeva la orele prânzului.
Meciul de mâine va fi arbitrat de portughezul Artur Dias, 33 de ani – aflat la primul său joc din preliminariile unui turneu european sau mondial de seniori, el având în palmares, până în prezent, doar jocuri de calificări la nivel U21. Acesta va fi ajutat de asistenții Bertino Miranda și Rui Tavares, de arbitrii adiționali Manuel De Sousa și Hugo Miguel, al patrulea oficial fiind Alvaro Mesquita.