BC Timişoara – CSU Ploieşti, astăzi, ora 18:00, Digi Sport 2

Bogdan Chitic, foto: Cătălin Soare (www.sportaction.ro)

La adăpostul unui avantaj fragil, de 8 puncte, luat după prima manşă, de la Ploieşti, campionii României abordează întâlnirea din Banat cu un singur gând – calificarea la turneul final al Cupei României. Fără Avramov şi Flowers, dar cu americanul Cooper revenit în lot după mai bine de o lună de pauză, ploieştenii îşi propun să facă un meci mare pe faza defensivă, care să le netezească drumul spre atingerea obiectivului propus.
Rezultatul înregistrat în „Olimpia”, scor 85-77, le conferă ploieştenilor prima şansă la calificarea în Final Four, asta chiar dacă ieşirea din circuit a bulgarului Avramov – ruptură a ligamentului încrucişat anterior – a schimbat datele problemei înaintea confruntării din această seară. Cu doar 5 jucători străini la dispoziţie, în condiţiile în care Flowers va ajunge la Ploieşti la mijlocul săptămânii, după ce a primit liber câteva zile pentru a asista la naşterea celui de-al doilea său copil, formaţia pregătită de Sasa Ocokoljic este nevoită să strângă rândurile şi să acţioneze ca un tot unitar. Apărarea, punctul forte al prahovenilor în ultima perioadă, va trebui să funcţioneze la parametri maximi, revenirea lui Cooper, sub panouri, urmând să asigure un plus în dreptul recuperărilor, capitol la care „alb-albaştrii” au suferit în anumite partide.
„În condiţiile actuale, toţi jucătorii trebuie să dea 100% în defensivă. Nu mai avem baschetbalişti de NBA sau Euroligă, care să facă diferenţa în atac, aşa cum s-a întâmplat în prima parte a campionatului, şi, automat, apărarea devine cheia succesului”, a declarat Sasa Ocokoljic, care, în calitate de principal, a câştigat toate meciurile disputate.
De notat că timişorenii abordează jocul din Sala „Constantin Jude” după o înfrângere, scor 72-88, suferită în faţa echipei CSM Oradea, în penultima etapă a sezonului regulat. Bănăţenii au şanse mari să încheie prima parte a campionatului pe locul 8, caz în care se vor intersecta cu CSU Ploieşti în faza sferturilor de finală ale play-off-ului.