Petre Apostol

Cea mai valoroasă floretistă din Prahova în acest moment, Corina Damaschin, a participat, luni, la Campionatul European de scrimă, desfăşurat la Maribor, în Slovenia. Formată de antrenorul Ştefan Moldanschi, la CS Petrolul Ploieşti, sportiva de 19 ani s-a transferat de anul trecut la CSA Steaua Bucureşti.
Multiplă medaliată la Campionatele Naţionale de cadete şi junioare, Corina Damaschin a bifat trei victorii în faza preliminară a Europenelor de la Maribor, aceasta învingându-le pe Hanna Hogstrom (Suedia), Rita Pirk (Slovacia) şi Tatiana Goloseeva (Rusia). Sportiva ploieşteană a încheiat pe locul 4 grupa, după ce a înregistrat şi trei înfrângeri, pierzând duelurile cu Erica Cipresa (Italia, care a câştigat toate meciurile din grupă), Julia Chrzanowska (Polonia) şi Sophie Van Der Heijden (Olanda).
În urma rezultatelor obţinute, Corina Damaschin s-a calificat pe tabloul de 64, fază în care a întâlnit-o pe Maria Teresa Diaz, din Spania. Sportiva ploieşteană s-a impus cu scorul de 15-10, avansând în 16-imile competiţiei.
Parcursul său, însă, s-a oprit în această a doua fază eliminatorie, pierzând disputa cu reprezentanta Franţei, Coralie Brot, scor 9-15. Astfel, Corina Damaschin a încheiat campionatul pe locul 27.
Titlul european a fost câştigat de rusoaica Oksana Pogrebniak, care s-a impus în finală în duelul cu germanca Leonie Ebert, scor 15-9, medaliile de bronz revenind Florei Pasztor (Ungaria) şi Elisabettei Bianchin (Italia). Prima sportivă din România din clasament a fost Mălina Călugăreanu, care a încheiat pe poziţia a şasea, după ce a pierdut în sferturi cu medaliata cu argint.
Mâine, în ultima zi a campionatului, Corina Damaschin va face parte din reprezentativa tricoloră în cadrul probei de floretă pe echipe.