Petre Apostol

Complexul Sportiv „Lia Manoliu” din Bucureşti a găzduit, la finalul săptămânii trecute, Campionatul Naţional de atletism pentru juniori 1, la care au participat 311 sportivi de la 85 de cluburi din ţară. Printre atleţii care s-au remarcat la această ediţie de campionat s-au numărat şi reprezentanţi de la CSM CSŞ Ploieşti, pregătiţi de profesorii Robert Munteanu, Florin Andrei, Maria Andrei şi antrenorul coordonator Augustin Iancu. Gruparea prahoveană a reuşit să se întoarcă din Capitală cu trei medalii în palmares.
După ce, în urmă cu o săptămână, puncta pentru România la Campionatul Balcanic, Cristian Radu (foto 1), proaspăt transferat la CSM Ploieşti, a bifat cea mai bună performanţă a grupării ploieştene, adjudecându-şi medalia de aur la proba de 400 m. Elevul antrenorului Augustin Iancu, aflat în ultimul an la această categorie de vârstă, a câştigat titlul de campion al României, trecând linia de sosire cu timpul de 48,89 secunde, la 36 de sutimi de secundă de următorul clasat, Zeno Moraru (LPS Cluj Napoca).
Campion la juniori 2 în urmă cu o săptămână, Gabriel Bitan (foto 2), sosit la CSM Ploieşti la finalul anului trecut, a reuşit să urce pe podium şi la competiţia cu o categorie mai mare de vârstă. Sportivul pregătit de antrenorul Augustin Iancu şi-a trecut în palmares medalia de argint la proba de săritura în lungime, după o luptă foarte interesantă cu Cristian Constantin (LPS – Farul Constanţa), care este cu doi ani mai mare decât el.
Bitan şi-a adjudecat titlul de vicecampion la ultima încercare, când a reuşit 7,02 m, depăşindu-l pe atletul din Constanţa pentru un singur centimetru! Titlul de campion a revenit lui Ioan Melnicescu (CSŞ Bacău), aflat în ultimul an la juniori 1, care s-a impus cu performanţa de 7,29 m.
Cea de-a treia medalie din tabăra ploieşteană s-a înregistrat în proba de ştafetă masculină 4×2 tururi (foto 3). Echipa ploieşteană a impresionat, având în componenţă trei atleţi care au câştigat titlul naţional la juniori 2, în urmă cu o săptămână – Mihai Filote, Radu Ciocănescu şi Andrei Năstăsache, cărora li s-a adăugat campionul de la 400 m – Cristian Radu.
Deşi a fost echipa cu cei mai tineri concurenţi (cei trei juniori 2 fiind născuţi în 1999), formaţia ploieşteană a devenit vicecampioană a ţării, sosind cu timpul de 3.12,61 minute, fiind devansată doar de LPS Cluj Napoca (Antoniu Opriş, Marius Mat, Florin Gaşpar, Zeno Moraru – 3.09,67 minute).