Cristi Damian

La finalul săptămânii trecute, la Teheran (Iran), Naţionala Artiştilor a reuşit să câştige finala Campionatului Mondial al Artiştilor Fotbalişti, la futsal. Din rândul tricolorilor artişti au făcut parte şi trei foşti fotbalişti de la Petrolul Ploieşti – Daniel Chiriţă (totodată antrenorul echipei), Marian Grama şi Costel Ilie -, plus jucătorul defunctei AS Ploieşti, Cristian Dumitrache. Cu aceştia în prim plan, România a devenit singura Naţională de Artişti fotbalişti din lume care a câştigat Campionatul Mondial atât pe teren mare, cât şi în sală. În ultimul act, „tricolorii” au învins reprezentativa ţării gazdă cu scorul de 4-1, golurile fiind marcate de Florin Lixa şi de de cei trei foşti „găzari”: Chiriţă, Grama şi C. Ilie. Până la meciul cu trofeul pe masă, România a avut un parcurs fără greşeală, învingând, în grupe, pe Suedia (scor 3-1) şi Azerbaidjan (4-2), iar disputa cu Brazilia a terminat-o la egalitate, 1-1, pentru ca în semifinale să se impună în faţa naţionalei similare a Turciei: 6-3.
Deşi delegaţia României a fost mai restrânsă decât în alte dăţi, având în vedere că peste jumătate din lotul echipei a rămas în ţară din „motive artistice”, cei care au făcut deplasarea la Teheran au reuşit o performanţă care va fi cu greu egalată de o altă Naţională de Artişti Fotbalişti din lume.
Cei care au făcut deplasarea la Teheran şi care s-au întors acasă cu medalia de aur sunt: Daniel Chiriţă (fost internaţional), Paul Gheorghe (Trouble Crew), Lixandru Florin (Trouble Crew), Marian Grama (fost fotbalist la Petrolul Ploieşti), Andi Grasu (Vocea României), Adrian Robu (actor), Costel Ilie (fost fotbalist la Petrolul Ploieşti), Dan Cruceru (Prezentator TV), Ionuţ Andraş (Ro Mania), Florin Moise (Dj Moise), Brânzei Mircea (Blu Ice), Cristian Dumitrache (actor şi fost fotbalist), Beniamin Cioantă (actor – Jurnalist Realitatea TV), Mihai Lazăr (actor & cantautor, preşedintele şi membru fondator al Naţionalei Artiştilor Fotbalişti România), George Lazăr (secretar delegat al echipei şi organizatorul deplasărilor), Nicu Burcină (medic şi maseur) şi Florin Chivulete (arbitru la Campionatul Mondial al Artiştilor Fotbalişti, la Teheran).