CSM Ploieşti – CSM Unirea Slobozia, mâine, ora 12.00

Petre Apostol

Liga Naţională la handbal feminin a intrat în ultimul sfert al fazei preliminare, iar echipa CSM Ploieşti are şansa ca, în etapa opta a returului, să se desprindă de urmăritoarele sale în cursa pentru ultimul loc de playoff.
Formaţia antrenată de Goran Kurtes şi Daniel Gheorghe se va confrunta, mâine, pe teren propriu, cu nou-promovata CSM Unirea Slobozia, echipă la care evoluează două foste handbaliste ale grupării prahovene, Alina Moroianu şi Cristiana Nica.
În meciul din tur, CSM Ploieşti s-a impus categoric, cu scorul de 26-18, realizând o primă repriză excelentă, când s-a desprins decisiv, la pauză fiind 17-7.
Pentru echipa ploieşteană, reprezintă o bună oportunitate să se distanţeze de ocupanta poziţiei a noua, HCM Rm. Vâlcea, care se regăseşte la un singur punct în urma sa şi care a pierdut, miercuri, în devansul etapei, cu HCM Baia Mare, în deplasare, scor 21-31 (10-16).
De partea cealaltă, CSM Unirea Slobozia şi-ar putea majora şansele în cursa pentru playoff, aceasta fiind, în prezent, pe locul 11, cu 18 puncte, la şase puncte de formaţia prahoveană. Gruparea din Slobozia, însă, nu a obţinut decât două victorii în deplasare, în timp ce CSM Ploieşti a câştigat şase dintre cele zece partide disputate pe teren propriu, doar HCM Baia Mare, CSM Bucureşti, Corona 2010 Braşov şi HCM Roman reuşind să se impună (ultimele două cu multe dificultăţi) în Sala „Olimpia”.
Partida dintre CSM Ploieşti şi CSM Unirea Slobozia va fi condusă de arbitrii EHF Ana Maria Stoia şi Diana Florescu, iar observator FRH va fi Doru Stămătoiu, din Vâlcea.
În afară de meciul dintre HCM Baia Mare şi HCM Rm. Vâlcea, în cadrul etapei s-a disputat, ieri seară, derbiul rundei, între Corona 2010 Braşov şi CSM Bucureşti, iar astăzi şi mâine se vor mai desfăşura următoarele partide:
SCM Craiova-U Alexandrion Cluj, astăzi, ora 12.00
HCM Roman-Mureşul Tg. Mureş, astăzi, ora 16.00
Neptun Constanţa-Dunărea Brăila, mâine, ora 12.00
CSM Cetate Devatrans-HC Zalău, mâine, ora 18.00

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOful cititorului
Articolul următorCalendarul zilei