Petre Apostol

Campioane în Cupa Europei de bob feminin în acest sezon, Maria Constantin şi Andreea Grecu sunt aproape de o performanţă deosebită şi la Campionatele Mondiale, care se desfăşoară pe pârtia germană de la Winterberg. Întrecerea a programat, joi, primele două manşe, iar astăzi se vor derula manşele finale (de la ora 14.30, respectiv 16.05, ora României).
Sportivele de la CSO Sinaia, antrenate de Paul Neagu, participă cu un bob FES, închiriat de la Federaţia Germană şi produs în 2006 pentru Jocurile Olimpice de la Torino, mai nou şi mult mai performant decât cel pe cu care au concurat până acum – Dresden (firmă care nu mai există în prezent).
În ciuda unui start mai puţin reuşit, reprezentantele tricolore au sosit în ambele manşe pe locul al nouălea, din 17 echipaje prezente la start. În plus, în prima manşă, au fost la doar trei sutimi de secundă de dubla campioană mondială şi deţinătoarea titlului olimpic, Kaillie Humphries, din Canada, care participă alături de Melissa Lotholz.
Cu un total de 1.54,63 minute (57,40 sec./57,23 sec.), Maria Constantin şi Andreea Grecu ocupă locul al nouălea la jumătatea concursului, cu o întârziere de 1,34 secunde faţă de prima poziţie, ocupată de americancele Elana Meyers Taylor şi Cherrelle Garrett.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOful cititorului
Articolul următorCalendarul zilei