CSU Asesoft – U BT Cluj Napoca, astăzi, ora 20:45, Digi Sport 3

Bogdan Chitic, foto: Cătălin Soare (www.sportaction.ro)

Înfrânţi la Tg. Mureş, la capătul unui joc desfăşurat în condiţii cu totul speciale: Cooper – accidentat, Mohammed – rămas la Ploieşti, Avramov – la primul său meci oficial după o pauză de mai bine de o lună, campionii vor să se revanşeze în faţa propriilor fani şi să promoveze restanţa cu U BT Cluj Napoca. Pentru asta, Arnautovic îl va avea la dispoziţie şi pe „uriaşul” Zigeranovic, sosit duminică dimineaţă în ţară şi care ar putea începe din primul minut confruntarea cu ardelenii.
Ploieştenii au ratat şansa să urce pe prima poziţie după ce şi-au pus singuri piedică la Tg. Mureş, împotriva unei formaţii care a ştiut să profite de lipsurile adversarului. Din fericire pentru „alb-albaştri”, situaţia actuală pare să prindă o tentă de roz, asta după ce Zigeranovic a sosit cu poftă de joc la echipă, după încheierea aventurii în Cupa Poloniei, la finalul săptămânii trecute. Cum americanul Cooper este în continuare accidentat şi foarte probabil va rata şi jocul de sâmbătă, de la Mediaş, Arnautovic îl va trimite pe sârb în garnitura de start, pentru a aduce un plus de forţă în spaţiul de 3 secunde.
De partea cealaltă, trupa antrenată de Marcel Ţenter traversează o perioadă foarte bună, cu 8 victorii în ultimele 9 partide. Clujenii vin în „Olimpia” după o victorie pe terenul Stelei, scor 83-82, care-i plasează într-o postură favorabilă pentru ocuparea locului 3 şi care oferă, de altfel, şi o mână de ajutor pentru CSU Asesoft în lupta la distanţă pentru prima poziţie. Americanul Darius Hargrove, multiplu campion naţional cu CSU Asesoft, este principalul realizator de la U BT Cluj, pentru ca Sean Barnette şi Curtis Millage să completeze o tripletă ofensivă de-a dreptul explozivă, condusă de pe margine de Ţenter. Cu sârbul Branko Cuic care „bate în retragere”, dar în continuare cu Mihai Silvăşan şi Andrei Mandache, jucători de bază în rotaţia impusă de banca tehnică, clujenii şi-au intrat în ritm tocmai după eliminarea din EuroChallenge, care i-a făcut să-şi dozeze mai bine forţele pentru întrecerea internă.
Jocul de la Ploieşti va fi condus de o brigadă formată din Laszlo Bukureşti, Dragoş Nicolae şi Dragoş Stan.