Petre Apostol

Unul dintre echipajele care au surprins în acest sezon de bob la nivel mondial este cel de la CSO Sinaia, alcătuit din Maria Constantin şi Andreea Grecu. Deşi au avut materiale de concurs inferioare faţă de multe dintre rivalele lor, elevele antrenorului Paul Neagu au devenit campioane în Cupa Europei, competiţie în care au obţinut primele lor medalii din carieră, iar în Cupa Mondială au reuşit într-o etapă să se claseze pe locul al optulea!
La finalul săptămânii trecute, cele două sportive ale grupării prahovene au fost prezente la Altenberg, în Germania, pentru a participa la Campionatele Mondiale de juniori (la bob junioratul durează până la vârsta de 23 de ani).
Maria Constantin, a XIV-a în clasamentul internaţional al piloţilor (în care se acumulează punctele obţinute la toate întrecerile organizate de Federaţia Internaţională) şi a doua junioară din ierarhie, a participat la ultima sa ediţie a campionatului de juniori, aceasta urmând să împlinească 24 de ani în luna august.
La precedentele ediţii ale competiţiei, Maria a progresat de fiecare dată, reuşind ca, după ce la debut s-a situat pe locul 11 (în 2011), în sezonul precedent să încheie pe locul al cincilea.
Echipajul prahovean a avut o primă manşă bună, la ediţia din acest an, sosind cu al patrulea timp (57,52 secunde), cu o întârziere de 54 de sutimi de secundă faţă de cel mai bun timp, stabilit de germancele Miriam Wagner şi Lisa Marie Buckwitz, şi la o zecime şi jumătate de locul 3.
În manşa finală, elevele antrenorului Paul Neagu au avut o prestaţie mai modestă, sosind la 95 de sutimi de secundă de locul întâi şi la trei zecimi de a treia poziţie, realizând al cincilea timp (58,13 secunde).
Cu timpul total de 1.55,65 minute, Maria Constantin şi Andreea Grecu au coborât pe locul al cincilea în clasamentul final, egalându-şi performanţa din urmă cu un an. Acestea au fost la 1,49 secunde de echipajul campion, alcătuit din Wagner şi Buckwitz (câştigătoare în ambele manşe), şi la 29 de sutimi de secundă de medaliile de bronz, obţinute de belgiencele An Vannieuwenhuyse şi Lies Defreyne.
Medaliile de argint au revenit unui alt echipaj german, Sandra Kroll/Franziska Fritz, care a sosit pe locul secund în ambele manşe, încheind la 61 de sutimi de secundă de poziţia întâi.
Pentru sportivele de la CSO Sinaia urmează participarea la Campionatele Mondiale de seniori, care se vor desfăşura săptămâna viitoare, pe pârtia de la Winterberg, tot în Germania.