Petre Apostol

Duminică, la Vail/Beaver Creek, în Statele Unite ale Americii, s-a încheiat ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de schi alpin. În cadrul competiţiei s-a regăsit şi o reprezentantă a judeţului Prahova, Ania Monica Caill, de la CS Caraimanul Buşteni, tânăra de 19 ani fiind, de altfel, singura sportivă din România aflată la startul competiţiei feminine.
Prezentă şi la Jocurile Olimpice de la Soci în 2014, Ania a participat doar în cadrul concursului de slalom uriaş, probă la care are cel mai bun punctaj în clasamentul internaţional, cu 38,73 puncte.
Sportiva clubului prahovean a avut o evoluţie onorabilă, sosind în prima jumătate a clasamentului. În prima manşă, aceasta s-a situat pe locul 58 dintre cele 113 de sportive care au luat startul, calificându-se în manşa finală, după ce a sosit cu timpul de 1.17,54 minute, la 8,56 secunde de austriaca Anna Feninger, deţinătoarea globului mare de cristal.
În manşa secundă a avut o prestaţie mai bună, sosind cu 1.17,40 minute, pe locul 54, la 7,52 secunde de cel mai bun timp, stabilit de germanca Viktoria Rebensburg.
Astfel, la prima sa participare la Campionatul Mondial, Ania Caill a încheiat concursul pe locul 54, în final, cu o întârziere totală de 15,78 secunde faţă de cea care a câştigat medalia de aur, Anna Feninger.