Bogdan Chitic, foto: Cătălin Soare (www.sportaction.ro)

CSU Asesoft a încheiat în stil de mare echipă cea mai frumoasă aventură europeană din istorie. 16 meciuri la cel mai înalt nivel pentru o formaţie de club din România, 7 victorii – între care 4 la Ploieşti, şi un succes de pus în ramă pe terenul deţinătoarei trofeului EuroCup, Valencia Basket, reprezintă în mare bornele unei campanii formidabile, la care puţini îndrăzneau să viseze în luna octombrie a anului trecut. Meciul de miercuri seară, cu SLUC Nancy, a fost unul al nervilor tari, în care băieţii lui Arnautovic – doi dintre aceştia pe picior de plecare, sârbul Dragan Labovic şi americanul Jarvis Hayes – s-au luptat preţ de 40 de minute pentru o victorie de palmares, care i-a plasat pe ploieşteni pe ultima treaptă a podiumului în grupa N.
Profesionalismul unor jucători de calibrul celor doi amintiţi mai sus, revenirea în poziţia de „lider”, după o bună perioadă, a lui Alhaji Mohammed, precum şi vuietul sălii au fost câteva dintre elementele care au făcut posibilă o nouă poveste de succes, chiar înaintea căderii cortinei. Este meritul lor, al unor jucători „de milioane”, al unui colectiv din ce în ce mai unit după plecările lui Brown şi Lee, dar şi al unui staff tehnic în care Vladimir Arnautovic şi Sasa Ocokoljic au făcut totul „ca la carte” în slujba unei performanţe istorice. Pentru toate acestea, dar şi pentru cele ce vor urma merită cu adevărat respect!

CSU Asesoft – SLUC Nancy 88-81
Scorul pe sferturi: 23-22, 20-21, 21-21, 24-17
CSU Asesoft: Pelekanos (4p, 4rec), Labovic (11p, 3rec, 1×3), Burlacu (7p, 4rec, 1×3), Mohammed (21p, 3rec, 2×3), Cooper (5p, 3rec), Flowers (3p, 3rec, 2pd, 1×3), Runkauskas (18p, 8pd, 4×3), Hayes (19p, 5rec, 5pd, 3×3), Pot (2rec)
Echipa: 2p-47%, 3p-44%, FT-71%, 33rec, 19pd, 4mp, 8mc
SLUC Nancy: Clark (13p, 3rec, 3pd, 3×3), Bigote, Sene (5p, 2rec, 3pd, 1×3), Gladyr (15p, 2rec, 2pd, 3×3), Thomas (3rec), Charles (2p), Reid (11p, 11rec, 1cap), Souchu (7p, 1×3), Duggins (15p, 4rec, 4pd, 1cap, 3×3), Zianveni (13p, 12rec, 6pd, 2cap, 1×3)
Echipa: 2p-53%, 3p-50%, FT-71%, 37rec, 21pd, 15mp, 2mc, 4cap

Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Asesoft: „Vreau în primul rând să felicit ambele echipe pentru jocul prestat în această seară. Băieţii mei s-au comportat foarte bine în momentele de presiune, au răspuns prin reuşite din spatele semicercului şi au evoluat curajos şi pe faza defensivă, în ultimul sfert. Noi am gestionat mai bine atacurile poziţionale, am fost mai atenţi pe construcţie şi cred eu că aici s-a făcut diferenţa. Ne-am dorit foarte mult această victorie, întrucât să termini pe locul 3, în spatele celor două mari forţe din Rusia şi Spania, nu este deloc puţin lucru”.
Jarvis Hayes, extremă CSU Asesoft: „A fost un meci pe cinste din partea ambelor formaţii. Nancy ne-a ţinut în permanenţă conectaţi la joc, nu am avut momente de respiro, dar, în acelaşi timp, am ştiut să menţinem acelaşi nivel de concentrare pe tot parcursul jocului. Am executat mai bine pe faza ofensivă în ultimele minute, i-am împins pe adversari să greşească şi, astfel, am obţinut o victorie de palmares, de care suntem mândri”.
Alain Weisz, antrenor SLUC Nancy: „Am vrut să câştigăm acest joc, chiar dacă ştiam că zarurile erau aruncate în privinţa calificării. Am întâlnit o echipă bună, care s-a descurcat mai bine pe faza de construcţie şi a greşit mult mai puţin ca noi. Chiar şi în aceste condiţii, doresc să îmi felicit jucătorii, deoarece aşa cum am câştigat, pe final, partida de campionat cu Pau-Orthez, de-o manieră similară am pierdut-o pe aceasta, de la Ploieşti. Sunt aceiaşi băieţi care au muncit încă din vara trecută pentru a ajunge aici şi îmi doresc ca toamna viitoare să ne găsească tot în EuroCup”.
Maxime Zianveni, centru SLUC Nancy: „Consider că a fost o partidă care a făcut cinste baschetului de calitate. Atât noi, cât şi adversarii noştri am tratat meciul la victorie, diferenţa de la final fiind făcută de unele mici detalii tactice. Sunt convins că ne putem revanşa în campionat, unde vrem să continuăm seria rezultatelor bune din ultima perioadă. Cât despre EuroCup, a fost o experienţă benefică din care am avut ce învăţa, alături de adversari de calitate şi în oraşe devotate fenomenului baschetbalistic”.

Grupa N, etapa 6
CSU Asesoft – SLUC Nancy 88-81
Valencia Basket – Lokomotiv Kuban 89-90

Clasament
1. Lokomotiv Kuban (6-0) – 12 puncte
2. Valencia Basket (3-3) – 9 puncte
3. CSU Asesoft (2-4) – 8 puncte
4. SLUC Nancy (1-5) – 7 puncte