Petre Apostol

Munca depusă de sportivii şi antrenorii de la CSO Sinaia îşi primeşte laurii la finalul acestui sezon competiţional. Deşi nu au participat decât la trei etape dintre cele şase programate în Cupa Mondială de sanie la categoria Youth A (sportivi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani), Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun (foto în albastru) au reuşit să obţină medaliile de bronz în clasamentul general la proba de dublu, devansând echipaje din ţări cu resurse mult mai mari decât România, cum sunt Rusia, Canada, Germania sau Italia.
Cei doi sportivi prahoveni au încheiat competiţia într-un mod excelent, obţinând medaliile de argint în etapa finală, disputată la Winterberg, în Germania. Cu toate că au avut cel mai bun start al concursului, în ambele manşe, în cea de-a doua fiind aproape de a coborî sub 9 secunde, şi câştigând prima manşă, Gîtlan şi Crăciun au încheiat pe locul secund, pierzând mult timp pe ultima secţiune a traseului în manşa finală.
Astfel, aceştia s-au situat la 526 de miimi de secundă de ruşii Vsevolod Kaşkin şi Konstantin Korşunov, câştigătorii etapei. Cu un loc patru (Oberhof/Germania) şi două poziţii secunde (Igls/Austria şi Winterberg/Germania), în cele trei etape la care au participat, sportivii pregătiţi de antrenorii Alexandru Comşa, Corina Drăgan şi Liviu Turea (cel care este şi directorul clubului) au avansat până pe locul al treilea în ierarhia generală, cu un total de 230 de puncte.
Reprezentanţii de la CSO Sinaia au fost depăşiţi doar de echipajele din Canada – Matt Riddle/Reid Watts (316 puncte) şi Evan Wildman/Heath Karpyshyn (295 puncte) – care, însă, au participat la cinci etape.
În runda de la Winterberg ar fi de remarcat şi evoluţia lui Andrei Turea, în proba de simplu, fiul cel mare al directorului clubului din Sinaia descurcându-se excelent până la jumătatea pârtiei, când era pe primul loc, având, de altfel, şi cel mai bun start al manşei şi al doilea din concurs, în final. Andrei, însă, s-a răsturnat şi nu a încheiat etapa, experienţa redusă pe respectiva pârtie observându-se în cele din urmă.
Astfel, Andrei a încheiat sezonul cu un loc 14 în palmares, obţinut în runda anterioară, pe pârtia de la Igls, din Austria.