Petre Apostol

Finalul săptămânii trecute a fost unul extraordinar pentru Clubul Sportiv Orăşenesc Sinaia, condus de directorul Liviu Turea. La bob, aşa cum v-am anunţat în ediţia de ieri, echipajul Maria Constantin/Andreea Grecu şi-a adjudecat titlul în Europa Cup, elevele antrenorului Paul Neagu obţinând cea de-a treia medalie de bronz din acest sezon în ultima etapă a competiţiei, pe pârtia de la Winterberg, în Germania.
Câteva sute de kilometri mai la sud, în Austria, pe pârtia de la Innsbruck-Igls, un alt echipaj al grupării din Sinaia impresiona la nivel internaţional. După ce au fost aproape de podium în prima etapă din Cupa Mondială de sanie la categoria Youth A (sportivi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani), la care au participat în acest sezon, în urmă cu o săptămână, când s-au clasat pe locul 4 (Oberhof, Germania), Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun (foto, în albastru) au reuşit să obţină primele medalii internaţionale din palmares.
Sportivii antrenaţi de Alexandru Comşa şi Corina Drăgan au participat vineri, 30 ianuarie, în cadrul penultimei etape din Cupa Mondială la respectiva categorie de vârstă. Gîtlan şi Crăciun, componenţi ai lotului de perspectivă al României pentru Jocurile Olimpice de Tineret de anul viitor, au câştigat medaliile de argint în etapa de la Igls, după ce s-au situat pe locul secund, cu o întârziere de 0,856 sec. de primii clasaţi – italienii Felix Schwartz şi Lukas Gufler – şi cu un avans de aproape 8 zecimi de echipajul de pe locul 3 – Hannes Orlamunder/Paul Gubitz, câştigătorii etapei de la Oberhof.
În urma acestei performanţe, Gîtlan şi Crăciun au ajuns pe locul 6 în clasamentul general al Cupei Mondiale, deşi au ratat trei etape, având un total de 145 de puncte.
De remarcat au fost şi rezultatele obţinute de ceilalţi doi reprezentanţi de la CSO Sinaia prezenţi la etapa de la Igls – Andrei Theodor Turea şi Carmen Mihaela Manolescu.
60 de sportivi au luat startul în proba masculină de simplu, Andrei Turea reuşind să se situeze pe locul 14, la 1.116 sec. de prima poziţie şi la opt zecimi de podium. În manşa secundă, după un start mai slab, tânărul sportiv prahovean a început mai bine, cu al 11-lea timp, reuşind la a doua secţiune cronometrată să fie chiar al optulea, însă, în cele din urmă, a sosit cu al 15-lea timp.
Carmen Manolescu s-a situat pe locul 17 în proba feminină, la care au participat 40 de concurente, cu o întârziere de 1.407 sec. faţă de învingătoare şi în jur de o secundă de podium. De remarcat că aceasta a avut un start bun, al 11-lea, respectiv al 12-lea în cele două manşe.