HCM Roman – CSM Ploieşti 23-15 (13-6)

Petre Apostol

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a arătat că se găseşte într-un moment dificil, continuând evoluţiile slabe în deplasarea de ieri, de la Roman, din cadrul celei de-a treia etape a returului Ligii Naţionale. Formaţia antrenată de Goran Kurtes spera să treacă peste înfrângerea din Cupa României, de miercuri, de la Vâlcea, printr-un joc bun pe terenul unei echipe cu pretenţii europene, HCM Roman, pregătită de Florentin Pera, unul dintre tehnicienii favoriţi să preia Naţionala tricoloră.
Echipa ploieşteană, însă, nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, evoluând sub orice critică în faţa unei formaţii care a arătat multe slăbiciuni în joc.
Deşi s-au întâlnit două formaţii cu şanse la playoff, nivelul tehnico-tactic a fost unul foarte scăzut, ambele echipe întrecându-se în erori. HCM Roman a deschis scorul de-abia în minutul 4, printr-o aruncare de la 7 m a Anei Maria Iuganu, produs al clubului moldovean, cea care avea să fie principala marcatoare a meciului.
Gazdele au ratat desprinderea pe tabelă, după două şanse la rând irosite de Elena Băbeanu, iar CSM Ploieşti a profitat, Sanja Vlaskalic egalând situaţia, printr-un gol de pe picioare de la semicerc, în minutul 6.
Graţie intervenţiilor bune ale Elenei Şerban, echipa ploieşteană a reuşit să preia conducerea două minute mai târziu, când Oana Ionescu a obţinut un şapte metri, transformat de Andreea Dincu. HCM Roman a replicat imediat, Iuganu marcând de două ori la rând, readucând gazdele în avantaj.
CSM Ploieşti a avut o ultimă şarjă ofensivă, Mirela Roman – intrată în locul Anei Toth, care a demonstrat că încă nu s-a acomodat în tabăra prahoveană, greşind enorm – egalând printr-un gol de la 7 metri.
Iuganu a fost, în continuare, de neoprit pentru defensiva ploieşteană, extrema stângă romaşcană ducând scorul la 4-3 în minutul 13. Din acel moment, CSM Ploieşti a rămas fără idei, playmakerul Vlaskalic ajungând pe bancă, după ce s-a resimţit în urma unei ciocniri cu o adversară.
Jocul lent, previzibil, al formaţiei prahovene a ajutat gazdele să se desprindă la scorul de 7-3, în minutul 20. Elevele antrenorului Goran Kurtes au oprit seceta de goluri după o perioadă de aproape 10 minute (!), marcând pentru 7-4, dar nu au reuşit să continue.
HCM Roman a încheiat repriza cu un parţial de 6-2 (în 7 minute), profitând de greşelile numeroase din tabăra ploieşteană. În ofensivă, Alla Sheiko şi Andreea Chiricuţă au călcat semicercul, Marinela Gherman a aruncat „telefonat” de la şold, în vreme ce în defensivă Alina Ifrim – intrată în poartă în locul Elenei Şerban – a ieşit neinspirat la un contraatac al gazdelor, care au marcat simplu prin Băbeanu. Astfel, la pauză scorul arăta 13-6 pentru HCM Roman, care părea să controleze jocul în ciuda partidei care nu a sclipit.
În partea secundă, Ramona Ştefan a fost introdusă pe extrema stângă şi a reuşit să marcheze la prima acţiune, după ce formaţia ploieşteană a arătat mai multă determinare în apărare, cu toate că era în inferioritate.
Lipsa de incisivitate în ofensiva ploieşteană a continuat, aruncările Mirelei Roman fiind prea slabe pentru a pune probleme, iar Carmen Stoleru a adus gazdele la opt goluri diferenţă, prin trei reuşite la rând.
Golghetera formaţiei ploieştene în tur, Alla Sheiko, a oprit seria de cinci minute fără gol a oaspetelor, marcând pentru prima dată în minutul 37. Prezenţa Ramonei Ştefan pe teren nu a fost prea lungă, după ce în minutul 38 s-a accidentat la umăr, la o forţare în atac.
Nici încercările de a-şi găsi colegele în situaţii bune ale Dacianei Balaban, care a prins mai multe minute decât de obicei, nu au adus claritate în jocul ofensiv al echipei ploieştene, iar HCM Roman s-a distanţat la cea mai mare diferenţă înregistrată pe tabelă, de zece goluri, scor 20-10, cu zece minute înainte de final.
Cu victoria deja asigurată, antrenorul Florentin Pera a schimbat lotul, în care au apărut şi trei foste handbaliste care au trecut pe la CSM Ploieşti – Daniela Crap (care a şi marcat de două ori), Oana Chitacu şi portarul Andreea Polocoşer.
Elevele antrenorului Goran Kurtes au mai echilibrat jocul, Balaban şi Shutska marcând de două ori în mai puţin de un minut, profitând şi de o superioritate numerică. Şi tehnicianul grupării prahovene a testat-o, pe final de joc, introducând-o pe Cătălina Preda, extremă de bază, pe inter dreapta, aceasta obţinând un şapte metri, executat tot de ea, însă ratat.
Ionela Dinu a marcat ultimul gol al meciului, care s-a încheiat cu scorul de 23-15 pentru gazde, victorioase fără să impresioneze.
CSM Ploieşti a bifat, astfel, a patra înfrângere din tot atâtea meciuri disputate în acest an, dar mai îngrijorător este jocul foarte slab arătat în ultimele partide.
La Roman gruparea ploieşteană a început în formula Şerban (6 intervenţii) – Ionescu, Dincu (1 gol, 1/1 de la 7m ), Sheiko (2), Toth, Vlaskalic (2), Shutska (1). Au intrat, apoi, Ifrim (o intervenţie) – Roman (3 goluri, 1/2 de la 7m), Chiricuţă, Dinu (2), Gherman, Balaban (2), Ştefan (1), Vasilescu (1), Preda (0/1 de la 7m).
Pentru HCM Roman au înscris Ana Maria Iuganu 8 goluri (3/4 de la 7m), Carmen Stoleru 4, Daniela Băbeanu 3 (1/1 de la 7m), Jasna Toskovic 2, Daniela Crap 2, Gabriela Mihalschi 1, Loredana Vîrtic 1, Ana Maria Horobeţ 1, iar în poartă ucraineanca Viktoriya Tymoshenkova a fost providenţială.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEvenimente
Articolul următorAcord pentru guvernarea Greciei