Petre Apostol

Lidera României din lotul olimpic de sanie, Raluca Strămăturaru, traversează cel mai bun sezon al său din Cupa Mondială. Sportiva din Buşteni, legitimată la CSAM Bucegi, în vârstă de 29 de ani, este una dintre cele mai experimentate atlete din circuit.
În sezonul acesta al Cupei Mondiale de sanie, care a trecut în a doua sa parte, după disputarea a cinci etape, Raluca Strămăturaru este aproape de a-şi depăşi cea mai bună performanţă din competiţie, aceasta situându-se pe locul 18 în ediţiile din 2012 şi 2013.
În prezent, sportiva prahoveană ocupă locul 15 în ierarhia generală a Cupei Mondiale, clasament dominat de reprezentantele din Germania, care monopolizează primele patru poziţii, lideră detaşată fiind campioana olimpică Natalie Geisenberger, cu 670 de puncte (la aproape 200 de puncte înaintea următoarei clasate).
Raluca Strămăturaru a adunat 164 de puncte până acum, cele mai bune performanţe înregistrându-le la prima etapă, disputată în Austria, la Igls, la care a sosit pe locul 12, calificându-se la proba de sprint (la care participă primele 15 clasate), la care s-a situat a XI-a.
Sportiva prahoveană se află la un singur punct în urma americancei Julia Clukey şi la doar 49 de puncte de a intra în top 10.
După cea mai slabă performanţă a sa din acest sezon, la etapa de la Oberhof (Germania) situându-se pe locul 21, Raluca are şansa de a se revanşa, tot pe tărâm german, la finalul săptămânii urmând să ia parte la runda a şasea din cadrul competiţiei mondiale, programate pe pârtia de la Winterberg.