Petre Apostol

Zilele trecute, reprezentanta secţiei de patinaj viteză a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Andreea Fierar, a plecat, alături de antrenorul Marius Băcilă, într-un stagiu de pregătire la Inzell, în Germania. Patinatoarea ploieşteană se antrenează pentru a participa la Cupa Mondială de juniori, programată la Collalbo, în Italia, în zilele de 17 şi 18 ianuarie.
Din acest sezon, Cupa Mondială de patinaj viteză la juniori are o structură diferită, fiind mai întâi organizate etape regionale în America (Calgary, Canada), Europa (Minsk, Belarus) şi Asia
(Changchun, China), cu participare, în special, a sportivilor din zonele respective. După desăşurarea acestora este programată etapa pentru toţi membrii Uniunii Internaţionale de Patinaj, cea de la Collalbo, sezonul încheindu-se cu runda finală, care va fi organizată în capitala Poloniei, Varşovia, în perioada 14-15 februarie.
Revenind la sportiva ploieşteană, Andreea Fierar va rămâne în localitatea italiană şi după terminarea etapei de Cupă Mondială, pentru a lua parte în cadrul unei tabere de pregătire oficială, organizată şi finanţată de Uniunea Internaţională de Patinaj, stagiu care se va încheia în data de 26 ianuarie.
Sportiva ploieşteană va reveni, apoi, la Inzell, pentru a se pregăti pentru finala Campionatului Naţional de copii şi juniori, care va avea loc în luna februarie. De menţionat că Andreea Fierar a câştigat, la finalul anului trecut, Cupa României la junioare I, competiţie desfăşurată la patinoarul de la Inzell.