Petre Apostol

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti va încheia anul 2014 cu două jocuri de verificare în Sala „Olimpia”. După scurta pauză avută cu ocazia Crăciunului, formaţia pregătită de antrenorul sârb Goran Kurtes va relua pregătirea începând de astăzi, iar de la ora 18.00 va juca şi un prim meci de verificare cu revelaţia turului de campionat, SCM Craiova, a doua clasată din ierarhie. Cele două formaţii se vor întâlni din nou, marţi dimineaţă, de la ora 10.30.
CSM Ploieşti a încheiat turul Ligii Naţionale pe locul al şaptelea, obţinând toate cele şase victorii ale sale în ultimele şapte etape, singurul insucces în această perioadă înregistrându-se chiar în disputa cu SCM Craiova, în deplasare. De menţionat că formaţia craioveană are în componenţă multe jucătoare împrumutate de la campioana HCM Baia Mare, inclusiv fosta handbalistă de la CSM Ploieşti, Mădălina Zamfirescu. Dar, una dintre liderele echipei oltene, extrema Aneta Pîrvuţ, a fost rechemată de gruparea ardeleană după accidentarea Adrianei Nechita la Campionatul European.
Înainte de Crăciun, echipa ploieşteană a fost prezentă şi într-un cantonament organizat în Slovenia, în cadrul căruia a disputat trei meciuri de verificare. Bilanţul grupării prahovene a fost o victorie clară, scor 35-26, cu a patra clasată din Slovenia, RK Zalek, înregistrată chiar la finalul cantonamentului, o remiză, scor 27-27, cu Krim Ljubljana şi o înfrângere la limită cu HC Podravka Koprivnika, scor 25-26, ambele fiind formaţii care au evoluat în Liga Campionilor în acest sezon, prima dintre acestea calificându-se în Main Round.
Echipa CSM Ploieşti va avea un final de an activ, deoarece debutul returului în Liga Naţională va fi peste numai două săptămâni, gruparea prahoveană urmând să evolueze, în deplasare, în ultimul meci al etapei, programat pe 12 ianuarie, de la ora 18.00, cu vicecampioana ASC Corona 2010 Braşov, partida fiind televizată.