CS Universitatea Cluj – CSU Asesoft, mâine, ora 18:30

Bogdan Chitic

După o primă parte foarte aglomerată a sezonului, cu jocuri în regim „din 3 în 3 zile”, în Liga Naţională şi EuroCup, ploieştenii mai au un singur hop de trecut în acest an. În Sala „Horia Demian”, CSU Asesoft va oferi, duminică seară, replica lui CS Universitatea Cluj, singura echipă fără nicio victorie în actuala ediţie. În grafic pe ambele fronturi interne, cu Supercupa ajunsă în vitrina proprie şi calificaţi în premieră în fazele avansate din EuroCup, campionii României au toate motivele să creadă într-un 2015 în care continuitatea să devină cuvântul cheie în vestiarul Asesoftului. Până atunci, la ultimul test al „sezonului de toamnă”, elevii lui Arnautovic vor juca în Ardeal împotriva noii „Universităţi” a Clujului, deţinătoarea lanternei roşii a ierarhiei.
Cu o garnitură în care, dintre jucătorii străini, doar americanul Brian Burrell nu se află la prima aventură în România, accentul punându-se în mod evident pe creşterea unor tineri baschetbalişti autohtoni cu mare potenţial, formaţia antrenată de Popa Carmin a pierdut toate jocurile la diferenţe în medie mai mari de 20 de puncte. Doar Energia Tg. Jiu, Gaz Metan Mediaş şi SCM U Craiova au fost ceva mai „prietenoase” cu ardelenii, care au în bulgarul Kyosev şi americanii Burrell şi Belin – principalii realizatori ai echipei.
Pentru meciul din „Horia Demian”, antrenorul campioanei, Vladimir Arnautovic, nu se va baza pe Alhaji Mohammed, Jarvis Hayes şi Gerald Lee, toţi 3 primind câteva zile în plus de vacanţă din partea conducerii clubului. Jocul de la Cluj a fost încredinţat unei brigăzi formate din Marius Epure, Adrian Habor şi Alexandru Ivan.

Adversari de 24 de karate pentru CSU Asesoft în Top 32

CSU Asesoft a aflat, joi seară, numele celei de-a 3-a echipe pe care o va întâlni în grupa N din Top 32. După Lokmotiv Kuban Krasnodar (Rusia) şi SLUC Nancy (Franţa), a venit rândul formaţiei Valencia Basket (Spania), deţinătoarea trofeului EuroCup, să ajungă în grupa în care a fost repartizată campioana României. Ibericii au învins cu 103-65 pe Neptunas Klaipeda, în ultima etapă a sezonului regulat din Euroligă, dar nu au putut evita locul 6 în grupa D, asta după ce şi Galatasaray s-a impus, la Istanbul, scor 79-74, în faţa liderului Olympiacos Pireu. Forul ULEB va stabili în zilele următoare programul celor 8 grupe din Top 32 EuroCup, în care se va juca în sistem tur-retur, fiecare cu fiecare, primele două echipe urmând să ajungă în optimile de finală ale competiţiei. Faza a doua a grupelor va începe la data de 6 ianuarie şi se va încheia pe 11 februarie.