Petrolul este pe cale să se despartă de jucători importanţi, numele lui Juan Angel Albin (foto 1) fiind primul apărut, la capitolul “plecări”. Uruguaianul a semnat cu mexicanii de la Veracruz, preşedintele Fidel Kuri Gatajales anunţând pe
Twitter transferul. Petrolul nu se poate opune plecării, din simplul motiv că acesta are o clauză de 300.000 de euro, care, odată achitată, nimic nu mai poate fi făcut. Această clauză a fost pusă, în contractul de transfer, încă de la venirea sa la Petrolul, de către impresarul Daniel Fonseca, uruguaianul trăgând, iată, o “carte câştigătoare”, în sensul că poate obţine, şi el, 200.000 de euro comision în contul acestui transfer, suma totală a tranzacţiei, anunţată de mexicani, fiind de jumătate de milion de euro. Chiar dacă, până la acest moment, această “mutare” nu apare ca realizată, în conturile echipei ploieştene, este clar că mexicanii consideră transferul realizat, iar banii vor fi viraţi, în câteva zile, odată cu startul perioadei de transferuri. Albin – fotbalist în vârstă de 28 ani a evoluat între 2006 şi 2013 în Primera Division, pentru Getafe (2006-2011) şi Espanol Barcelona (2011-2013). După un peripul la Nacional Montevideo, în septembrie 2013, el a venit la Ploieşti, unde, în turul ediţiei 2014/2015 a Ligii I, a marcat cinci goluri în 14 meciuri jucate.
Noua echipă a lui Albin, Tiburones Rojos de Veracruz, din Mexic, se pregăteşte pentru Turneul Clausura al campionatului, după ce a ocupat locul 17, penultimul, în prima parte a competiţiei, obiectivul acestora fiind salvarea de la retrogradare.

Conturi blocate în continuare

Gruparea fanion a oraşului nu are ceea mai fericită situaţie, din punct de vedere financiar, pe lângă arestarea acţionarilor, având şi o problemă în plus – blocarea conturilor de către Agenţia Naţională de Admistrare Fiscală – ANAF. Astfel, în procesul nr. 43791/281/2014, Judecătoria Ploieşti a respins cererea de suspendare a executării silite, făcută de SC FC Petrolul SA, astfel că, în acest moment, conturile clubului sunt blocate, până la recuperarea impozitelor cuvenite, neplătite în perioada de dinaintea preluării echipei de către Dan Capră. Petrolul are dreptul să facă apel la decizia Judecătoriei, din 15 decembrie 2015, în termen de 5 zile, în speranţa că va “suci” această blocare a conturilor.
În plus, clubul mai are câteva litigii comerciale, în desfăşurare.

Mutu mai stă o tură

Doi dintre foştii jucători ai Petrolului – Adrian Mutu (foto 2) şi Valincius Povilas vor trebui să aştepte până în 2015 pentru a-şi regla „conturile” cu echipa ploieşteană. Litigiile financiare dintre aceştia şi gruparea „galben-albastră” au primit termene în 2015, la Comisia Naţională pentru Soluţionare a Litigiilor. Mutu se va judeca cu Petrolul pentru 15.000 de euro în 7 ianuarie, iar Povilas a primit un nou termen, în 14 ianuarie 2015.
Până atunci, Adrian Mutu ar putea ajunge, alături de Cosmin Contra la gruparea chineză Guangzhou, care este pregătită să achite clauza de 1,5-3 milioane de euro, la Getafe, pentru fostul antrenor petrolist.

Subiectul “antrenor”, nerezolvat

Petrolul urmează să se despartă oficial de Gheorghe Mulţescu şi echipa acestuia (Yuksel Yesilova şi Daniel Timofte), în încercarea de a face economie în bugetul clubului, dar semnarea actelor de reziliere, cu cei trei, întârzie. În paralel, apar diverse variante pentru completarea băncii tehnice, pe lângă Claudiu Niculescu şi Flavius Stoican, fiind în discuţie, la capitolul “zvonuri” şi Octavian Grigore şi Florin Pârvu – adică orientarea spre o conducere tehnică 100% ploieşteană, care să rezolve două probleme: susţinerea fanilor şi economie în buget.