LPS Piatra Neamţ-CSM Ploieşti 24-36 (7-19)

Petre Apostol

Echipa masculină de handbal CSM Ploieşti a încheiat turul Diviziei A printr-un nou succes categoric, în deplasare, în disputa cu LPS Piatra Neamţ. Jucătorii pregătiţi de antrenorul Dragoş Dobrescu şi directorul tehnic Ion Nicolae şi-au luat misiunea în serios chiar dacă întâlneau o formaţie aflată printre ultimele clasate din ierarhie.
Astfel, CSM Ploieşti s-a desprins încă din debutul meciului, iar la pauză deja stabilise soarta celor trei puncte puse în joc, conducând cu scorul de 19-7. La reluarea partidei, ploieştenii nu au mai forţat, tehnicienii echipei rulând toţi jucătorii din lot.
Diferenţa înregistrată la pauză s-a menţinut şi la final, gruparea prahoveană impunându-se cu scorul de 36-24.
Tehnicienii Dobrescu şi Nicolae i-au introdus pe teren, mai întâi, pe Rotaru – Budui (6 goluri), Zamfir (4), Macovei (3), Roman (1), Turcu (3), Stăncioiu (2), apelând, pe parcurs, şi la ceilalţi jucătorii din lot: M. Dumitru – Botezatu (7 goluri), Cârstea, Mihoci (2), Hoinaru (4), Năstase (3), D. Sava, Pâslaru şi Hodorogea (1).
De remarcat pofta de gol a lui Bogdan Botezatu, înscriind în ultimele trei partide ale formaţiei 27 de goluri (!), fiind de fiecare dată principalul marcator al echipei ploieştene.
„Am făcut o primă repriză foarte bună, pentru ca, după pauză, să le dăm tuturor şansa să joace şi, pe un fond de relaxare, diferenţa nu a mai crescut”, a spus directorul tehnic Ion Nicolae, la finalul meciului de la Piatra Neamţ.
Prin acest succes din devansul ultimei etape a turului din Seria A, echipa CSM Ploieşti şi-a confirmat statutul de principală favorită la promovarea directă, ocupând locul întâi în clasament, cu maximum de puncte acumulate, după ce a reuşit să câştige toate cele 13 partide disputate. Următoarele clasate, CSU Galaţi, respectiv HC Argeş Piteşti, se regăsesc la şase puncte în spatele formaţiei ploieştene.
De menţionat că prima clasată din serie promovează direct în Liga Naţională, în vreme ce formaţiile de pe următoarele două poziţii vor juca un turneu de baraj cu echipele clasate pe aceleaşi poziţii în seria cealaltă şi cu grupările din primul eşalon care au încheiat pe locurile 11, respectiv 12.
Jucătorii formaţiei ploieştene au intrat de ieri în vacanţă, care va dura până pe data de 5 ianuarie, când este prevăzută reunirea în perspectiva returului, programat să debuteze în 14 februarie. Gruparea prahoveană va juca în deplasare, cu a doua echipă a vicecampioanei, Ştiinţa Bacău. După reunirea echipei, pe 14 ianuarie, CSM Ploieşti va pleca într-un stagiu centralizat la Cheile Grădiştei, pentru 7-8 zile.