Petre Apostol

În actuala ediţie a Campionatului Naţional de handbal masculin la categoria juniori I s-au înscris şi două echipe din Prahova. În Seria B participă CSO Mizil, grupare antrenată de Corneliu Rusoiu, iar în Seria D concurează CSO Tricolorul Breaza, formaţie pregătită de antrenorul Adrian Manea, care este, în acelaşi timp, şi antrenor de karate.
CSO Mizil (în foto) a început bine campionatul, cu două victorii obţinute la turneul de sală disputat la Bucureşti. Dar, după cele două succese, formaţia prahoveană nu a mai reuşit decât o remiză în următoarele şase partide. Totuşi, victoriile cu HC Argeş Piteşti şi CSŞ 3 Steaua Bucureşti, din ultimele două partide de pe teren propriu, au adus echipa condusă de Corneliu Rusoiu la cinci puncte de locul 4, ultimul care oferă calificarea la turneul semifinal.
Gruparea prahoveană poate depăşi formaţia pe poziţia a patra, CSŞ 2 Bucureşti, chiar în meciuri directe, având de disputat încă două partide cu aceasta în a doua parte a campionatului, o confruntare la turneul II de sală şi încă una pe teren propriu, în retur.
CSO Tricolorul Breaza a avut un parcurs diferit, chiar dacă în clasament ocupă acelaşi loc la finalul primei părţi a campionatului, în faza preliminară. Elevii antrenorului Adrian Manea au obţinut un singur succes în cele patru meciuri disputate la turneul de sală organizat la Odorhei.
Dar, în partidele din tur, gruparea prahoveană a înregistrat trei victorii şi o remiză în cele şase partide jucate. Astfel, formaţia din Breaza ar fi trebuit să ocupe locul al patrulea, însă, din cauză că nu a îndeplinit cerinţele de talie şi de vârstă, a fost penalizată cu şapte puncte, ceea ce a făcut să coboare pe locul 5, la şase puncte de poziţia a patra.