Petre Apostol

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a revenit de două săptămâni la antrenamente, după finalul turului Ligii Naţionale, pregătindu-se la Sala „Olimpia”, dar ieri seară trupa antrenată de Goran Kurtes a luat drumul Sloveniei, ţară în care va efectua un stagiu de pregătire.
Formaţia ploieşteană se va afla în staţiunea Zrece Terme pentru o perioadă de nouă zile, timp în care va susţine şi câteva meciuri de verificare. De altfel, acesta a fost şi motivul principal al acestui cantonament, stafful grupării prahovene dorind să le menţină pe jucătoare în ritmul competiţional, având în vedere perioada mare de pauză, dar şi că returul va începe la mai puţin de două săptămâni după Anul Nou.
Elevele lui Goran Kurtes vor da piept cu primele trei clasate din campionatul Sloveniei, printre care se regăseşte celebra RK Krim Ljubljana, precum şi cu două formaţii din Croaţia, una dintre acestea fiind tot un nume foarte cunoscut, RK Podravka Koprivnica.
Programul jocurilor din cantonament arată astfel:
– marţi, 16 decembrie – RK Koka Varazdin (Croaţia, locul 6);
– miercuri, 17 decembrie – RK Zagorje Gen (Slovenia, locul 3);
– joi, 18 decembrie – RK Podravka Koprivnica (Croaţia, locul 3);
– vineri, 19 decembrie – RK Krim Ljubljana (Slovenia, locul 1);
– duminică, 21 decembrie – RK Piran (Slovenia, locul 2).
La Zrece, ploieştencele vor fi găzduite de Hotelul Vital, ce oferă condiţii excelente de cazare, masă şi refacere, şi se vor antrena în sala de sport din localitate (în foto alăturat), aflată la câteva sute de metri de hotel. De altfel, patru dintre cele cinci partide vor fi găzduite de sala din Zrece Terme, singura deplasare urmând să se facă la Ljubljana, cale de circa 100 de kilometri, pentru disputa cu Krim.
În ceea ce priveşte lotul care merge în Slovenia, nu sunt surprize deosebite, urmând să rămână acasă doar cele două jucătoare care au avut probleme medicale în acest an, Raluca Anghelina şi Loredana Gărăcel, în timp ce pentru Iryna Shutska, sportivă care tocmai şi-a încheiat participarea la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia, se fac eforturi pentru obţinerea vizei de Slovenia pentru a ajunge cât mai repede sub comanda lui Goran Kurtes.
Lista jucătoarelor care merg în turneu este următoarea: Elena Şerban, Alina Ifrim şi Gabriela Cristescu (portari); Andreea Dincu, Cătălina Preda, Adriana Vasilescu (extreme dreapta), Ramona Ştefan, Oana Ionescu, Andreea Chiricuţă (extreme stânga), Alla Sheiko, Daciana Balaban, Sanja Vlaskalic, Ana Toth, Mirela Roman, Marilena Ana Gherman (linia de „9 metri”) şi Ionela Dinu (pivot).