CSM Focşani 2007-CSM Ploieşti, astăzi, ora 19.00

Petre Apostol

Echipa masculină de handbal CSM Ploieşti, care a avut un parcurs perfect în actualul sezon al Diviziei A, are programată o săptămână deosebit de importantă pentru stabilirea clasamentului la finalul acestui tur de campionat. După ce a trecut cu bine peste duelul din deplasare de la Iaşi, în urmă cu două etape, gruparea prahoveană, pregătită de antrenorul Dragoş Dobrescu şi directorul tehnic Ion Nicolae, are de jucat două meciuri cu echipe puternice din serie.
Primul dintre ele se va desfăşura în această seară, când CSM Ploieşti, care ocupă locul al treilea în clasament, se va confrunta, în deplasare, cu a patra clasată, CSM Focşani 2007. Formaţia focşăneană a înregistrat şapte victorii şi două înfrângeri până acum, pierzând cu CSU Galaţi, pe teren propriu, la un singur gol diferenţă, scor 20-21, în etapa a III-a, şi cu HC Argeş Piteşti, scor 21-24, în deplasare, chiar în runda anterioară, după şase victorii consecutive.
Pentru CSM Ploieşti va urma, apoi, sâmbătă, o altă dispută dificilă, având programat, de la ora 11.00, în Sala „Olimpia”, meciul cu CSU Galaţi, grupare care a reuşit să ajungă în fruntea ierarhiei în această rundă, după ce s-a impus în duelul cu HC Argeş Piteşti, pe teren propriu, scor 19-17 (12-12). Formaţia ploieşteană are o revanşă de luat împotriva echipei gălăţene, aceasta câştigând, în sezonul trecut, duelul pentru locul al patrulea, după ce s-a impus atât pe teren propriu, cât şi la Ploieşti în meciurile directe.
Despre meciul cu CSM Focşani 2007, antrenorul Dragoş Dobrescu ne-a declarat: „Nu o să fie un meci uşor, mai ales că echipa din Focşani are câţiva jucători care au evoluat şi în Liga Naţională, sunt tineri şi îşi doresc să se evidenţieze. Dar, dacă vom aborda cu maximă seriozitate această partidă, atunci nu cred că vom avea probleme. Avem toţi jucătorii disponibili şi sperăm că vom avea timpul necesar să pregătim şi meciul următor, de sâmbătă, cu CSU Galaţi, şi să încheiem cu bine partidele din acest an care contează pentru promovare”.
De menţionat că în cadrul etapei a XI-a s-au mai disputat, de asemenea, următoarele meciuri:

Politehnica Iaşi-HC Buzău 2012 28-24 (12-12)
CSM Bucureşti II-Cimentul Bicaz 30-29 (17-13)
CSU Târgovişte-ACS Teleorman 22-43 (10-23)
Vicov Bucovina-CSU Suceava II 38-38 (17-21)