Petre Apostol

La finalul săptămânii trecute a debutat noul sezon competițional în skeletonul mondial. Dublă medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de tineret, atleta Clubului Sportiv Orășenesc Sinaia, Maria Mazilu, a luat parte la prima etapă a Cupei Intercontinentale, care s-a desfășurat pe pârtia de la Lillehammer, din Norvegia.
Eleva antrenorului Marius Ene, tehnicianul reprezentativei tricolore, de altfel, a reușit, în sezonul precedent, să câștige o etapă din Cupa Europeană, în Cupa Mondială s-a situat pe locul 26, fiind a patra sportivă la categoria sa de vârstă, iar la Jocurile Olimpice de la Soci s-a clasat pe poziția 20.
La etapa inaugurală a Cupei Intercontinentale, sportiva de 23 de ani a clubului din Sinaia a încheiat pe locul 9, fiind prima sa participare pe pârtia norvegiană, care va găzdui Jocurile Olimpice de tineret din 2016.
Runda a fost adjudecată de către reprezentanta Marii Britanii – Rose McGrandle, care a fost urmată, pe podium de două sportive din Germania: Jacqueline Loelling, respectiv Anna Fernstaedt.
În urma rezultatului obținut, Maria Mazilu a obținut 76 de puncte în clasamentul Cupei Intercontinentale. În sezonul precedent al competiției respective, sportiva de la CSO Sinaia a participat la două etape, disputate pe pârtia germană de la Altenberg, situându-se pe locurile 20 și 21.
Caravana skeletonului internațional se va deplasa în Germania, având programate etape la Konigssee și Winterberg (unde va avea loc și Campionatul Mondial la finalul lunii februarie-începutul lunii martie, anul viitor). Cupa Mondială va debuta în perioada 8-13 decembrie, la Lake Placid, în Statele Unite ale Americii.