Petre Apostol

La Călimăneşti-Căciulata, au avut loc, de curând, Campionatele Naţionale de Şah pentru echipe mixte, la care au fost prezente şi formaţii de la CSU Ploieşti şi CSM Ploieşti. Dintre acestea, cea mai bună performanţă a realizat-o echipa CSU Ploieşti, la grupa de vârstă 10 ani.
Alcătuită din Iannis Mastalos, David Iliescu, Ana Cristina Coman, Alexandra Ioana Pătru, Alexia Marin, căpitan – Constantin Ţurlea (preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Prahova), echipa ploieşteană a reuşit să devină vicecampioană naţională. De precizat că gruparea ploieşteană a realizat o colaborare cu CS Petrolul pentru acest campionat, de la care l-a preluat pe Iliescu pentru a alcătui lotul, care este pregătit de antrenorul Gheorghe Pepene.
CSU Ploieşti a început cu două remize în disputele cu CSU Braşov şi cu CSM Ploieşti, după care a pierdut cu CS Sighetu Marmaţiei, scor 1,5-2,5, dar a învins, în ultimele două runde, formaţiile CSM Bucureşti şi Clubul Central de Şah Bucureşti, cu scorul de 3-1.
Astfel, cu 6 puncte în total (11,5 puncte de meci), formaţia ploieşteană a câştigat medaliile de argint, la trei puncte în urma echipei CS Sighetu Marmaţiei, care nu a pierdut niciun meci. Podiumul a fost completat de Clubul Central de Şah Bucureşti, care a avut tot 6 puncte, departajarea realizându-se în urma rezultatului din partida directă.
Echipa CSM Ploieşti, antrenată de Gheorghe Văsii şi alcătuită din Ştefan Ţaga, Flavius Stroe, Elena Nicolae, Delia Nicula, a încheiat pe locul 4, având tot 6 puncte, însă cu 0,5 puncte de meci mai puţine decât CSU Ploieşti şi CCŞ Bucureşti.
De menţionat că în clasamentul celor mai buni jucători ai campionatului, Ţaga şi Stroe au fost primii ploieşteni din ierarhie, ocupând locurile 4, respectiv 5, amândoi realizând câte 4 puncte şi 5 posibile.
De la gruparea vicecampioană, Ana Coman şi Alexandra Pătru au fost situate cel mai sus în această ierarhie (locurile 7, respectiv 8), câştigând câte 3 puncte fiecare din 4 partide disputate.