Petre Apostol

În această seară, unul dintre meciurile vedetă ale primei runde din ultima fază a calificărilor pentru Campionatul European de handbal masculin din 2016 va fi oficiat de arbitrul ploieştean Romeo Ştefan, în vârstă de 39 de ani, care face pereche cu bucureşteanul Bogdan Ştark.
Cei doi, care au arbitrat finala mică la ediţia din acest an a competiţiei continentale, disputată în Danemarca, au fost delegaţi la meciul dintre campioana europeană, Franţa, şi Cehia. Partida va avea loc pe terenul deţinătoarei titlului continental, la Chambery, şi contează pentru grupa 6 a preliminariilor, din care mai fac parte formaţiile Macedoniei şi Elveţiei.
Ştefan şi Ştark alcătuiesc unul dintre cele mai valoroase cupluri de arbitri din ţară, devenind o prezenţă obişnuită şi în Liga Campionilor. În cea mai puternică întrecere de intercluburi din lume, aceştia au arbitrat, în primele patru etape, două meciuri.
În urmă cu o săptămână şi jumătate au fost delegaţi la meciul câştigat de gazde, Naturhouse La Rioja (Spania), în dauna formaţiei HC Zagreb, scor 22-21 (9-12), iar în runda inaugurală a competiţiei au condus un al meci încheiat cu victoria la limită a gazdelor, dintre Pick Szeged (Ungaria) şi Motor Zaporozhye (Ucraina), scor 27-26 (13-11).
Marele vis al celor doi arbitri români, care au fost delegaţi atât la Campionatul Mondial (la două ediţii), cât şi la Campionatul European, îl reprezintă covocarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de altfel, singura competiţie majoră pe care nu au bifat-o în palmares până acum.