SCM Craiova-CSM Ploieşti, astăzi, ora 11.00

Petre Apostol

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti vrea să-şi prelungească seria victoriilor consecutive în cadrul etapei a X-a a Ligii Naţionale, când trupa antrenată de Goran Kurtes va da replica revelaţiei campionatului, SCM Craiova. Formaţia ploieşteană s-a impus în precedentele trei meciuri, avansând până pe locul 10 în clasament, după debutul cu şase înfrângeri la rând.
Gruparea olteană, la care evoluează şi două foste jucătoare de la CSM Ploieşti – Mădălina Zamfirescu şi Alexandra Georgescu – ocupă, în prezent, locul secund în clasament, pierzând doar cu HCM Baia Mare până acum, în cele nouă partide disputate. De menţionat, însă, că, pe teren, echipa din Craiova a mai fost învinsă şi de CSM Bucureşti, dar a fost declarată învingătoare la „masa verde” în urma celebrului caz „ecusoanele”.
Despre meciul de astăzi, care va fi televizat pe Digisport 2, antrenorul Goran Kurtes a spus: „SCM Craiova alcătuieşte o formaţie foarte puternică, fără a se baza pe individualităţi, ci pe puterea grupului. Are portar foarte bun, agresivitate în defensivă şi joacă destul de bine faza a doua, contraatacul, aşa că va trebui să evoluăm foarte bine pentru a obţine un rezultat bun”.
Pentru această partidă, trei jucătoare sunt incerte în tabăra ploieşteană, Elena Şerban având o întindere de ligamente la glezna stângă, Ana Gherman acuză o întindere musculară, iar Iryna Shutska are probleme la genunchi, după un joc excelent realizat în victoria precedentă cu U Alexandrion Cluj. Meciul va fi arbitrat de o brigadă alcătuită din Marius Murariu şi Marius Tăbăcariu (ambii din Neamţ), iar ca observator a fost delegat bucureşteanul Viorel Ciucan.