CSM Ploieşti – U Alexandrion Cluj 31-28 (15-14)

Petre Apostol

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 400.
CSM Ploieşti: G. Cristescu (1 intervenţie) – Dincu (4 goluri), Sheiko (foto, 8, 1 din „7 metri”), Shutska (8), Roman (2, 1 din „7 metri”), Vlaskalic (3), O. Ionescu. Au mai jucat: Ifrim (11 intervenţii) – I. Dinu (1), Ana Gherman (2), Balaban, C. Preda, R. Ştefan (3).
Antrenor: Goran Kurtes.
„U” Alexandrion: Măzăreanu – M. Paraschiv (2 goluri), L. Popa (6), Mihaela Ani Senocico (8, 3 din „7 metri”), Chintoan (7), Ivan (2), Tetean (1). Au mai evoluat: R. Bogdan – Laslo (1, 1 din „7 metri”), Vălean, Cârjan, Boian.
Antrenor: Ioan Ani Senocico.
Arbitri: Diana Florescu şi Anamaria Stoia (Argeş/Bucureşti).
Observator FRH: Paul Şuică (Teleorman).
Aruncări „7 metri”: 4/2 marcate – 4/4 marcate.
Eliminări „2 minute”: 3 (Vlaskalic – 2), Balaban – 4 (Mihaela Ani Senocico, Paraschiv, Chintoan, Vălean).

Chiar dacă a avut emoţii la început şi la final de meci, antrenorul sârb Goran Kurtes a debutat cu dreptul pe banca tehnică a echipei CSM Ploieşti, în cea de-a noua etapă a Ligii Naţionale la handbal feminin. Ieri, gruparea prahoveană a întâlnit, pe teren propriu, pe U Alexandrion Cluj, fosta vicecampioană a ţării, care traversează un sezon cu probleme, din motive financiare.
Fără tânăra Elena Şerban în poartă, revelaţia echipei ploieştene în acest debut de campionat fiind accidentată la glezna piciorului stâng în urma acţiunii de la lotul naţional, gazdele au avut un început timid de partidă. Formaţia ardeleană a profitat de jocul slab al echipei ploieştene, atât în defensivă, cât şi în ofensivă, unde a oferit multe oportunităţi de contraatac oaspetelor. Astfel, în special prin Laura Popa şi Florina Chintoan, U Cluj s-a distanţat la patru goluri, impunând ritmul jocului, spre surprinderea tuturor.
Dar, introducerea Alinei Ifrim în poartă şi a Ionelei Dinu, care a contribuit în special pe faza defensivă, a adus lucrurile la normal. Intervenţiile lui Ifrim şi apărarea avansată şi agresivă a ploieştencelor le-au făcut pe adversare să greşească, permiţând contraatacuri ucigătoare din partea gazdelor, care, timp de opt minute, au marcat de şase ori consecutiv, revenind de la scorul de 9-13 la 15-13. U Cluj a avut, însă, ultimul cuvânt înainte de pauză, scorul după 30 de minute fiind de 15-14 în favoarea echipei ploieştene, dar cu un mare ascendent moral pentru aceasta.
Partea secundă a început într-o dominare totală a gazdelor, trioul stranierelor Alla Sheiko – Iryna Shutska – Sanja Vlaskalic ducând formaţia ploieşteană la şapte goluri avans, scor 27-20, în minutul 48, când părea că soarta meciului este rezolvată. Dar, relaxarea prematură din tabăra gazdă a fost taxată pe final de U Cluj, care a reuşit un parţial de 7-2 în nouă minute, iar cu 150 de secunde înainte de final avansul ploieştencelor nu mai era decât de două goluri, scor 29-27.
Un timp de odihnă venit la momentul oportun şi o eliminare uşoară la echipa oaspete au făcut echipa ploieşteană să respire uşurată pe final de meci, Shutska şi Mirela Roman pecetluind victoria gazdelor cu scorul de 31-28.
Astfel, odată trecute peste meciurile de foc din startul campionatului, handbalistele ploieştene au bifat cea de-a treia victorie consecutivă. Iar, cu un total de nouă puncte, CSM Ploieşti a ajuns la graniţa zonei de playoff, însă urmează o partidă dificilă în deplasare, în runda viitoare având programat meciul cu a doua clasată – SCM Craiova, surpriza competiţiei de până acum.