Petre Apostol

Sâmbătă, în Campionatul național de handbal feminin pentru junioare I ambele echipei prahovene din competiție, HC Activ CSO Plopeni și CSȘ “1 Mai” Ploiești, au evoluat pe teren propriu, pornind ca favorite.
Gruparea din Plopeni a jucat în compania formației CSȘ Galați, într-un meci contând pentru etapa a II-a a turului Seriei C. În prima confruntare directă a sezonului dintre cele două formații, disputată la turneul I, organizat la Plopeni, echipa prahoveană s-a impus categoric, scor 35-21.
Și de data aceasta echipa antrenată de profesorul Nicolae Nimu a avut câștig de cauză, impunându-se, la un scor mai strâns, 36-30 (19-15), dar a condus de la început până la final, fără să forțeze. Tehnicianul formației din Plopeni și-a menajat jucătoarele, folosind formula de bază doar aproape 25 de minute.
Pentru HC Activ au marcat Oana Bucă 8 goluri, Mădălina Oprică 5, Maria Gherman 5, Ana Șerban 4, Daniela Toader 4, Andreea Taivan 3, Ionela Gherman 3, Alina Dumitrache 2, Oana Toader 1, Valeria Toader 1, portari fiind Ioana Paraschiv și Oana Cristescu.
Meciul a fost arbitrat de brașovenii Cristian Mihai și Ovidiu Petre.
În celelalte meciuri ale etapei, CSȘ 1 Constanța a învins, în deplasare, pe LPS Brăila, scor 31-25 (17-10), iar CSȘ Slobozia a depășit, cu scorul de 30-14 (14-4), pe CSH Art Galați, tot în deplasare. Astfel, formația prahoveană se menține pe prima poziție a clasamentului, cu maximum de puncte (15), cu un golaveraj mai bun decât a doua clasată, CSȘ 1 Constanța, care a câștigat, de asemenea, toate meciurile disputate până acum.
Cealaltă echipă prahoveană, CSȘ “1 Mai” Ploiești, antrenată de profesorul Marian Bratu, a evoluat, în Sala “Olimpia”, în cadrul etapei a III-a a turului din Seria D, primind vizita formației CSȘ Sf. Gheorghe, care nu reușise să obțină niciun punct.
Fără coordonatoarea de joc titulară, Andreea Ghiță, încă nerefăcută după accidentarea suferită la turneul I al campionatului, antrenorul formației a apelat la extrema Ioana Mînzicu pentru postul de centru. Echipa ploieșteană a avut un debut pragmatic, însă s-au desprins la mijlocul reprizei, la 7-3, Daniela Ionescu marcând de patru ori. Oaspetele au revenit, reușind să egaleze, profitând de erorile din defensivă ale gazdelor. Totuși, elevele profesorului Marian Bratu au intrat la pauză în avantaj de un gol, scor 13-12.
În partea secundă, CSȘ “1 Mai” s-a desprins decisiv, reușind să-și adjudece victoria cu scorul de 28-20, Daniela Ionescu fiind principala marcatoare a meciului, cu 13 goluri înscrise. Pentru formația ploieșteană, care a avut o distribuție redusă, au mai înscris Laura Pîrcălăboiu 4 goluri, Irina Gheorghe 3, Adina Mureșan 3, Ioana Mînzicu 2, Veronica Dogaru 1, Ionela Olteanu 1, Raluca Rotaru 1, adică toate jucătoarele care au intrat pe teren, în poartă stând Alina Mihăilă.
Partida a fost arbitrată de Constantin Chicuș și Alexandru Kuntz, din Brașov.
În celelalte meciuri ale rundei, Național Rm. Vâlcea a învins, în deplasare, pe CSȘ Sibiu, scor 40-20 (20-6), iar Gr. Șc. Energetic Rm. Vâlcea s-a impus, tot în deplasare, cu CSȘ Dinamo Brașov, scor 47-28 (22-12).
Cu 10 puncte după disputarea a cinci meciuri, formația condusă de profesorul Marian Bratu ocupă locul al III-lea în clasament, în urma grupărilor din Vâlcea, Gr. Șc. Energetic (21 puncte, șapte victorii din șapte partide) și Național (15 puncte, cinci victorii din șapte meciuri).